Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Dotarłem 19:30.
Czy Ty to byłeś Ty?
Pacific z Artezana bardzo przyjemną nowością w PDSLLeave a comment:
-
Pils z Olbrachta ewidentnie skisły, proponuję omijać szerokim łukiem.Leave a comment:
-
Po tym co można było zaobserwować przez ostatnie lata w Warszawie, ja bym się bardziej martwił tym czy ta knajpa nie zniknie.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Wierz mi, że takie knajpy się w końcu pojawią. A mądry właściciel trzyma rękę na pulsie i przewiduje pewne zdarzenia. O wiele łatwiej jest utrzymać klienta, niż później go odzyskać/pozyskać.
W tej branży nie ma nic lepszego niż lojalny klient.Ostatnia zmiana dokonana przez Kulbi; 2013-02-13, 11:33.Leave a comment:
-
Byłem w PDSL w ostatni piątek i odniosłem wrażenie, że piwo jest trochę cieplejsze niż 2-3 tygodnie wcześniej. Chociaż z drugiej strony na pewno teraz było więcej ludzi, więc piwo się lało szybciej przez mogło być ciut cieplejsze.
Możemy sobie narzekać na temp. piwa, ale niestety na chwilę obecną jesteśmy w pewnym sensie skazani na PDSL. W Stolicy nie ma porównywalnego pubu, który posiadałby 10 kranów i pokaźne zapasy w butelkach. Gdyby pojawił się nowy lokal, z porównywalnym wyborem piw, które będą serwowane w odpowiedniej temp. pewnie część osób zrezygnowałaby z PDSL. Może to dałoby właścicielowi do myślenia i zainwestowałby w odpowiednią chłodziarkę.Leave a comment:
-
Oj tam, się czepiacie.
Przecież to bardzo proste: ogarniacie temat na wejściu i ustalacie plan spożycia, po czym OD RAZU zamawiacie wszystkie piwa.
Spożycie zaczynacie od tego piwa, które powinno się pić najchłodniejsze (pewnie jakiś goryczkowy lager albo pszenica) i płynnie (nomen omen) zmierzacie na finisz wieczoru np. do stouta czy innego portera.
Przy okazji zyskujecie bogatszą paletę wrażeń, aromatów i smaków. Trochę planowej gospodarki i sprawa ogarnięta...Leave a comment:
-
Pełna zgoda z przedmówcami. Jeśli właściciel zarzeka się, że stworzył knajpę piwną i nie chce zajmować się gastronomią to powinien maksymalnie skupić się na profesjonalnej sprzedaży i serwowaniu piwa (a nie tylko na sprzedaży). W innym przypadku jego tłumaczenie (także na tym forum) pozostaje fikcją. Szkoda, że nie chce sam się wypowiedzieć w temacie tylko używa rzeczników.
Przecież to jest element inwestycji w instalację. Może jeszcze dołożą 20 kolejnych nalewaków i porter będzie serwowany w tej samej temperaturze co lager. Zresztą tak się teraz dzieje.
Jeśli to ma być miejsce dla znawców piwa to innej drogi, niż ogarnięcie temperatury piwa, nie ma.
U nas w Gdańsku (Lamus Cafe) są 4 nalewaki (niedługo będzie więcej) i właściciele na życzenie korygują temperaturę podawanego piwa i tak być powinno. Np. piję chłodnego lagera i nieco cieplejszego "Saint No More" czy "Borsuka". Saint No More piłem w trzech różnych temperaturach, dzięki czemu miałem możliwość przeanalizowania wpływu temperatury na smak i aromat tego typu piwa.Leave a comment:
-
Pełna zgoda z przedmówcami. Jeśli właściciel zarzeka się, że stworzył knajpę piwną i nie chce zajmować się gastronomią to powinien maksymalnie skupić się na profesjonalnej sprzedaży i serwowaniu piwa (a nie tylko na sprzedaży). W innym przypadku jego tłumaczenie (także na tym forum) pozostaje fikcją. Szkoda, że nie chce sam się wypowiedzieć w temacie tylko używa rzeczników.
Przecież to jest element inwestycji w instalację. Może jeszcze dołożą 20 kolejnych nalewaków i porter będzie serwowany w tej samej temperaturze co lager. Zresztą tak się teraz dzieje.
Jeśli to ma być miejsce dla znawców piwa to innej drogi, niż ogarnięcie temperatury piwa, nie ma.Ostatnia zmiana dokonana przez Kulbi; 2013-02-12, 18:46.Leave a comment:
-
Ich chłodziarka nie ma opcji ustawienia konkretnej temperatury. To nie sprzęt elektroniczny tylko zestaw rurek i kabli zanurzonych w wodzie z lodem (nie znam się na tego typu chłodziarkach, więc piszę com widziałRaczej nie ma pola do manewru. Mozna jedynie wyjąć z niej lód...
Leave a comment:
-
A to ta ich chłodziarka nie ma opcji trzymania temperatury? Włącza się chłodzenie, a potem odpowiednio wcześniej należy je wyłączyć, a sprzęt utrzymuje temperaturę. Tak przynajmniej mi niedawno wyjaśniano jak to ustrojstwo działa. Gdyby tak było, to nie widzę przeszkód w uśrednieniu temperatury. Ponoć najlepszy lokal w mieście a olewa swoich stałych klientów. Było się nie brać za "wymyślne" piwa i zostać przy jasnych koncernówkach.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Blond Ale z alko 4.3%
Chmiele: Cascade, Citra.
Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - opalizujący, jasny bursztyn.
Gaz - lekki (pompa).
Aromat - jasne owoce ejlowe.
Smak - lekko słodkawe,...-
Channel: Anglia
2024-03-28, 15:12 -
-
Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
-
Channel: Warszawa
-
-
Ekstr. 21%
Alk. 8,1%
Egzemplarz archiwalny, data - czerwiec 2020
Aromat - palony słód z cierpkimi owocami, trochę czekolada, minimalna kawa
Piana - wyższa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka, minimalnie zostaje na szkle
Barwa - smolisto-czarna,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-11-07, 23:20 -
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: