Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    replied
    Borsuk, borsuk..

    Tak. Borsuk bedzie w sobotę. A w przyszlym tygodniu nowa IPA i angielski porter z Artezana..

    Leave a comment:


  • VanPurRz
    replied
    To ważne. Bo jak tak jest to ja odpuszczam piątek - trochę przy drogo aby bawić się dwa dni z rzędu.

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Widzę, że na FB pojawiła się informacja, że Borsuk będzie w sobotę od 14 a nie w piątek. Na pewno?

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Rozważania gawędziarzy zapoczątkowane tutaj powędrowały do tematu: Jedzenie w polskich piwiarniach.

    Leave a comment:


  • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    replied
    Jedzenie w PDSL

    Kończąc temat: w naszym lokalu będzie duży wybór piwa i tylko "jednorazowe" przekąski (z folii) - to taki całościowy pomysł na knajpę. Moim zdaniem społeczeństwo "grubnie" To naprawdę bez sensu jeść jeszcze więcej niż jemy, średnio, aktualnie, tylko dlatego, że wypiło się, kaloryczne w końcu, piwo. Jestem przeciw.. Jeśli natomiast jest to jakiś prawdziwy potencjał to na pewno już niedługo taka knajpa się pojawi, żeby zaspokoić zapotrzebowanie. Akurat w gastronomii mamy możliwość zakosztować w miarę wolnego rynku. Jeśli się nie pojawi.. - coż, są to rozważania wirtualnych "erotomanów - gawędziarzy"

    Leave a comment:


  • VanPurRz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
    We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
    W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
    Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
    A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza
    OOOOOOOOO Jak tu nie być jak trzeba być

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Ciekawy, klimatyczny wystrój. W środku tygodnia jednak pustawo (wtorek) i sennie, nawet dla osoby w tak średnim wieku , jak ja. Fajna lodówka z piwem.
    Zero żarcia, bo zafoliowanych kabanosów na szynkwasie do kategorii jedzenia trudno zaliczyć. To przyczynek do dyskusji o knajpach, bo ja, piwnie biesiadując, lubię cokolwiek przegryźć.
    Nie musi od razu być golonka czy żeberka, ale chleba ze smalcem PDSL też już nie prowadzi . Zajrzę następnym razem, jak wiosna będzie bliżej .

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
    Borsuk to dymiony porter.

    Leave a comment:


  • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    replied
    We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
    We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
    W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
    Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
    A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza

    Leave a comment:


  • purc
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
    Chyba nie - wszystkie 4 po 10, Rześkie 7.

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
    Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.
    W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?

    Leave a comment:


  • purc
    replied
    Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
    Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
    vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
    która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
    nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
    popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
    libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
    I tego mi było trzeba, dzięki!

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    A dla mniej wybrednych jest jakiś azjata naprzeciwko. No i niedaleko masz CH Wileńska z pełnym wyborem dżank fooda

    Leave a comment:


  • tfur
    replied
    vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
    która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
    nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
    popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
    libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

  • Ahumba
    Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
    Ahumba
    Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
    2025-02-06, 22:51
  • Javox
    Peerless, Jack Frost Blond
    Javox
    Blond Ale z alko 4.3%

    Chmiele: Cascade, Citra.

    Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - opalizujący, jasny bursztyn.
    Gaz - lekki (pompa).
    Aromat - jasne owoce ejlowe.
    Smak - lekko słodkawe,...
    2024-03-28, 15:12
  • rohozecky
    Praga Płn., Jagiellońska 56, Restauracja Plac Hallera
    rohozecky
    Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
    2022-06-22, 20:19
  • darekd
    Gryf, [Spirifer] Jack Daniels BA
    darekd
    Ekstr. 21%
    Alk. 8,1%

    Egzemplarz archiwalny, data - czerwiec 2020

    Aromat - palony słód z cierpkimi owocami, trochę czekolada, minimalna kawa
    Piana - wyższa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka, minimalnie zostaje na szkle
    Barwa - smolisto-czarna,...
    2021-11-07, 23:20
  • dyczkin
    AleBrowar, Rowing Jack
    dyczkin
    Piwo gotowe do oceny
    2017-03-22, 10:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...