Borsuk, borsuk..
Tak. Borsuk bedzie w sobotę. A w przyszlym tygodniu nowa IPA i angielski porter z Artezana..
Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
To ważne. Bo jak tak jest to ja odpuszczam piątek - trochę przy drogo aby bawić się dwa dni z rzędu.Leave a comment:
-
Widzę, że na FB pojawiła się informacja, że Borsuk będzie w sobotę od 14 a nie w piątek. Na pewno?Leave a comment:
-
Rozważania gawędziarzy zapoczątkowane tutaj powędrowały do tematu: Jedzenie w polskich piwiarniach.Leave a comment:
-
Jedzenie w PDSL
Kończąc temat: w naszym lokalu będzie duży wybór piwa i tylko "jednorazowe" przekąski (z folii) - to taki całościowy pomysł na knajpę. Moim zdaniem społeczeństwo "grubnie"To naprawdę bez sensu jeść jeszcze więcej niż jemy, średnio, aktualnie, tylko dlatego, że wypiło się, kaloryczne w końcu, piwo. Jestem przeciw.. Jeśli natomiast jest to jakiś prawdziwy potencjał to na pewno już niedługo taka knajpa się pojawi, żeby zaspokoić zapotrzebowanie. Akurat w gastronomii mamy możliwość zakosztować w miarę wolnego rynku. Jeśli się nie pojawi.. - coż, są to rozważania wirtualnych "erotomanów - gawędziarzy"
Leave a comment:
-
We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym szaLeave a comment:
-
Ciekawy, klimatyczny wystrój. W środku tygodnia jednak pustawo (wtorek) i sennie, nawet dla osoby w tak średnim wieku, jak ja. Fajna lodówka z piwem.
Zero żarcia, bo zafoliowanych kabanosów na szynkwasie do kategorii jedzenia trudno zaliczyć. To przyczynek do dyskusji o knajpach, bo ja, piwnie biesiadując, lubię cokolwiek przegryźć.
Nie musi od razu być golonka czy żeberka, ale chleba ze smalcem PDSL też już nie prowadzi. Zajrzę następnym razem, jak wiosna będzie bliżej
.
Leave a comment:
-
-
We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym szaLeave a comment:
-
-
W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?Leave a comment:
-
Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
A dla mniej wybrednych jest jakiś azjata naprzeciwko. No i niedaleko masz CH Wileńska z pełnym wyborem dżank foodaLeave a comment:
-
vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętamLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Blond Ale z alko 4.3%
Chmiele: Cascade, Citra.
Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - opalizujący, jasny bursztyn.
Gaz - lekki (pompa).
Aromat - jasne owoce ejlowe.
Smak - lekko słodkawe,...-
Channel: Anglia
2024-03-28, 15:12 -
-
Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
-
Channel: Warszawa
-
-
Ekstr. 21%
Alk. 8,1%
Egzemplarz archiwalny, data - czerwiec 2020
Aromat - palony słód z cierpkimi owocami, trochę czekolada, minimalna kawa
Piana - wyższa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka, minimalnie zostaje na szkle
Barwa - smolisto-czarna,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-11-07, 23:20 -
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: