Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Nie namawiaj, bo zgodnie z z Twoją argumentacją powinni drastycznie podnieść ceny, tak abyśmy nie mieli szansy poczuć się źle.Leave a comment:
-
No właśnie. Zobacz jak to jest z drugiej strony! Wydajemy kupę kasy po to, żeby się później czuć źle. Już sama solidarność międzyludzka powinna was natchnąć do pełnej empatii polityki cenowej.Leave a comment:
-
Wybraliśmy się wczoraj z Mikołajem do PDSL.
To moja pierwsza wizyta w tym lokalu - troszkę trzeba poszpiegować - takie cudowne połączenie przyjemności piwnej z wizytacją u konkurencji
Było dobrze, popłynęliśmy z Mikołajem aż miło, a dodatkowo dołaczył do nas Mason i też walczył dzielnie - wyszliśmy jako jedni z ostatnich.
Teraz o lokalu. Oceniam jako normalny piwny klient.
Przestronny, i mimo, że w suterenie, to z wysokim stropem – dobrze z racji lepszej wentylacji, choć niższy dałby większą przytulność.
Wystrój piwny, mi pasuje, może zbyt dużo kapslowej pstrokacizny ściennej. Genialna ścieżka świetlna Jacka Danielsa. Ciekawe lustrzane odbicie nazwy. Ładnie eksponowane butelki w lodówkach – przyciągają wzrok i kuszą. O wyborze lanych nie ma co pisać – nie ma innego takiego miejsca w Warszawie – przynajmniej do czerwca. Ceny nadal dobre. Muzyka na moje ucho właściwa, żadnej rąbanki, zresztą w miejscu gdzie siedzieliśmy była dość cicha. Minusem jest brak kuchni – niestety po 3 piwach muszę coś zjeść – obżarliśmy się z musu serkami, śmierdzącymi suszonymi rybkami, spleśniałymi kiełbaskami i czerstwym chlebkiem – wszystko bardzo dobre.
PDSBaru trafiła nam się Joanna ( fanka Purca ). Moim zdaniem przesympatyczna istota, wiedzy piwnej nie sprawdzałem. Joanno, lubimy Cię.
Pogadaliśmy sobie też miło przy piwku z szefem Michałem – wnioski pozytywne – nic tak dobrze nie zrobi warszawskim piwoszom, jak zdrowa konkurencja, a w stolicy jest miejsce na 10 multitapów i 4 czeskie baszty, gdyż dalej to piwna pustynia.
Sławek
PS. Chyba już jestem za stary na takie chlanie - to takie przemyslenie po dzisiejszym rankuLeave a comment:
-
Mają jaja.
A ja mam nadzieję, że cokolwiek z Ediego tam będzie, Becik tego spróbuje i zrecenzuje później na forum.Leave a comment:
-
-
-
browar będzie sie wystawiał też na Dniu Ziemi 28.04 na Polach Mokotowskich.
Widok Mętnego Niefiltrowanego z nalewaka będzie bezcennyLeave a comment:
-
PDSL chce przygotować wspaniałą niespodziankę!
Oto cytat z ich profilu na FB:
W przyszłym tygodniu chcemy zaprosić na gościnne występy do Warszawy piwa z browaru EDI ze Wschowy (www.browaredi.pl). Myślę o 3 beczkach. Które 3 z poniższych 6 wybrać?
1. PIWO WSCHOWSKIE
2. PIWO CIEMNE
3. PIWO MĘTNE NIEFILTROWANE
4. PIWO SWOJSKIE JASNE
5. PIWO SWOJSKIE CIEMNE
6. PIWO SWOJSKIE PALONE
Cieszycie się?Leave a comment:
-
W przyszłym tygodniu chcemy zaprosić na gościnne występy do Warszawy piwa z browaru EDI ze Wschowy (www.browaredi.pl). Myślę o 3 beczkach. Które 3 z poniższych 6 wybrać?
1. PIWO WSCHOWSKIE
2. PIWO CIEMNE
4. PIWO SWOJSKIE JASNE
5. PIWO SWOJSKIE CIEMNE
6. PIWO SWOJSKIE PALONE
-
1. PIWO WSCHOWSKIE
2. PIWO CIEMNE
4. PIWO SWOJSKIE JASNE
5. PIWO SWOJSKIE CIEMNE
6. PIWO SWOJSKIE PALONE
-
Za facebookiem
Weekend z Haustem w PDSL
Na weekend planujemy podłączenie 4 piw z Browaru Haust:
Red AIPA
American Free Lager,
Robust Porter,
Ciemny Bock
na kranach będą także 2 Artezany: Pacific i IPA
oraz:
Stare Ale Jare z Pinty
Cydr gruszkowy Fizz,
WeizenBock z Kormorana
Obołoń Biłe,
Korzenne Wileńskie
Widawa Premium
i w sobotę Kuguar z Widawy.
Wybiera się ktoś dziś? Bo ja bym sobie z chęcią zajrzałOstatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-04-05, 11:37.Leave a comment:
-
Piwna Fiesta w PDSL zawsze w pierwszą środę miesiąca!
Zapraszamy..Leave a comment: