Warszawa, Foksal 11, Kameralna [zamknięte]
Collapse
X
-
-
No i będziesz miał to, co w Grillu na Marszałkowskiej. Ten sam właściciel, to samo podejście do piwa.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Grill niby w remoncie, ale słuchy były, że już browaru tam nie będzie. Działa filia w Manufakturze, ale nie wiem na jakich zasadach. Do tej pory sądziłem, że wożą piwo z centrum. No ale skoro w Warszawie na Marszałkowskiej był taki liliput, to nie nie wysyłają piwa jeszcze do Łodzi i w Manufakturze jest warzelnia?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
O, znalazłem post darko o sprzęcie tamże:
Według mnie sprzęt jest żałosny ponieważ:
- nie przeprowadza się klasycznego gotowania;
- konstrukcja kadzi filtracyjnej woła o pomstę do nieba, nie chcę wdawać się w szczegóły;
- do jednego fermentowa idą aż 4 warki;
- wymienniki do chłodzenia brzeczki to chyba zwykłe wymienniki do CO (sic!);
- brak stacji napowietrzania brzeczki;
- dla mnie browar restauracyjny równa się wyszynkowi piwa wprost z tanków, a nie kegów;
- itd...
Nie twierdzę, że na tym sprzęcie nie można zrobić dobrego piwa. Obawiam się jednak, że w tym browarze nikomu na tym nie zależy. Oczywiście nie dotyczy to piwowara.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Ten sznycel ze zdjęcia przypomina mi ten ze Szwejka. Mam nadzieję, że to tylko zbieżność wizualna bo składał się prawie z samej panierki.Comment
-
Comment
-
Poki co na razie chyba nie spelnia "kryteriow" podstawki browarowejPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Byłem tam z 10 dni temu
raz, zauwazyłem przenoszone butelki za barem z etami Grilla
dwa, bedąc na zewnątrz na papierosie podjechała furgonetka z której wytaczano KEG-i z pojazdu z wiadomymi etami
trzy, piwa smakuje tak samo beznadziejnie (przynajmniej jasne) jak w Grillu
jedzenie za to pierwsza klasaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Niejaka Iwona Krasowska (nie wiem - menadżerka?) zapewnia mnie, że mają własne piwo i zaprasza do odwiedzenia wraz z pokazem jak to piwo robią. Oczywiście nie wybiorę się tam, ale może ktoś w zastępstwie by się pofatygował, jest ktoś chętny?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Pewnie. Ja chętnie to zobaczę.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Iwona Krasowska i powołaj się na Piwnego informatora (FB).