Toruń, Gagarina 152, Instytut Piwa [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olie
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2011.06
    • 777

Toruń, Gagarina 152, Instytut Piwa [zamknięte]

Poszukując alternatywy dla zestawu Jan Olbracht+Krajina Piva trafiłem do Instytutu Piwa. Miejsce jest stosunkowo młode (otwarcie było 2 maja), położone naprzeciwko rektoratu Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Wejście znajduje się od dziedzińca pawilonu, dlatego nie jest tak łatwo trafić z ulicy. Z wiadomych powodów nastawiają się tu na studentów, którym przysługują zniżki na wszystkie piwa. Sporo osób w środku, można obejrzeć transmisje sportowe. Z kranów były dostępne Prometeusz (7 zł) i Perła Chmielowa, niezła oferta butelkowa (m.in. przekrój piw z AleBrowaru). Lokal jest powiązany z Krajiną Piva i Piwexem, więc chyba można liczyć w przyszłości na poszerzenie oferty. Z racji odległości od centrum to raczej miejsce bardziej dla miejscowych niż turystów, ale można się tu wybrać.
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Rzeczywiście, można nie trafić (przechodziłem pierwszy raz przez "dziedziniec wewnętrzny" pawilonów i nie zauważyłem. Generalnie miejsce dla studentów, nie żebym miał coś przeciw nim, ale aż wisi w powietrzu, że ci bardziej zaawansowani wiekowo niezbyt dobrze będą się tu czuli. Wybór nie rewelacyjny, ale wystarczy...

Comment

• telek
      Podpułkownik Piwnej Armii
      🥛🥛🥛
      • 2011.05
      • 572

Zamknięte, ludzie związani z tym miejscem stworzyli Carpe Kraft.

Comment

Related Topics

Collapse

• telek
        Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
        telek
        Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
        2023-08-28, 18:07
      • abelincoln
        Toruń, Rynek Staromiejski 24, Pub Spółdzielczy [zamknięte]
        abelincoln
        Zawsze mi się wydawały lokale w piwnicach przy rynku wydawały szemrane, więc ich nie odwiedzałem, ale skoro się otworzył multitap – to raz kozie śmierć. Miejscówka bardzo sympatyczna, 20 kranów, poza pomieszczeniem na zdjęciu są 2 dodatkowe sale. Jasno, czysto – ceny niestety kraftowo-wielkomiejskie....
        2020-10-22, 17:55
      • abelincoln
        Toruń, Panny Marii 13, Deer Bear Toruń
        abelincoln
        Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
        2023-05-03, 18:56
      • Serokomlak
        Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
        Serokomlak
        Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
        2025-01-19, 20:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...