Aktualna oferta na kranach: Pinta "Apetyt Na Życie"; Beercity "Bazyl" (pierwsze dwa dyszka za 0,5, ósemka za 0,3); Zubr Grand (odpowiednio za szóstaka, bądź piątala) i "Warmińskie Rewolucje" z Kormorana (8, bądź 6 złociszy)
miejsce wreszcie komisyjnie 'obsikane'
prosta knajpa z przystępnymi cenami
cztery nalewaki, w lodówce flaszeczki
kierownik baru przyjazny i rozmowny
dobrze jest
Aktualna oferta na nalewakach: Spirifer "H.exe", Kormoran "Warmińskie Rewolucje", Pinta "A ja pale ale" i Holba. Rzemieślniki 10 za 0,5, Kormoran ósemka i Holba 6 zeta. Zapraszam!
Z jakim utęsknieniem czekam piątku żeby Was znowu odwiedzić
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
W sumie to jest już na kranie od piątku, tylko zapomniałem się pochwalić: Pinta "I'm so horny!" (so am I btw), expresso lager. Robi robotę, co tu dużo mówić i jest dostępne w takiej samej cenie jak każden jeden rzemieślnik w Piwnym Strychu!
Zarzecki Pizner po raz pierwszy dostępny na kranach Piwnego Strychu! Rewelacyjna interpretacja stylu, nachmielona marynką, saazem i chinookiem. Pils zdecydowanie wytrawny, idealny na panujące upały i za jedyne 8 zeta za 0,5. Zapraszam!
Pyszny ten Zarzecki! A i lokal wreszcie odwiedzony. Miła obsługa, przyjemne wnętrze, a w dodatku super lokalizacja - do tramwaju w Okopowej jak i w al. Solidarności bardzo blisko. Będę się tam pojawiał częściej!
Kto nie chodzi do Strychu ten z policji hop hop hop
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Witam! Wstępnie podaję do wiadomości, że 17 lipca, w piątek odbędzie się w Piwnym Strychu impreza reggae, gdzie muzę z winyli prezentować będą didżeje ze składu Gimmie Mi Gun Dub System. Z imprezą startujemy o 20.00, acz Strych jest otwarty normalnie od 13tej.
Szykujcie się na dobrą muzę, dobrą atmosferę i dobre piwo! Wstęp oczywiście wolny!
Na dzisiejszej imprezie z kranów Piwnego Strychu poleją się następujące rarytasy: "A Ja Pale Ale" z Pinty, "Kalifia" od Trzech Kumpli, czeski Krakonos i Belfast. Polecam zwłaszcza Kalifię (west coast IPA) - zaiste robi robotę!
Wielkie dzięki dla Wszystkich, którzy byli na wczorajszej imprezie w Strychu i dla chłopaków z Gimmie Mi Gun Dub System, którzy uraczyli nas fantastyczną muzą i atmosferą! Było zajebiście i na pewno będziemy to powtarzać. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to następną edycję Craft Beer Vibes zorganizujemy w okolicy początków września. Niebawem wrzucę na facebooka zdjęcia z wczoraj. Pozdrowienia dla wszystkich dobrych Jah People!
Aktualna ofereta na kranach: 2 Bratanki "American Dream", "Pilsener" z Jabłonowa, czeska Policka (12stka) i "Belfast" - też Jabłonowo. Z kolei w butelkach z nowości dostępne są wszystkie piwa z Bratanków oraz "Rytir" Svijany. Zapraszam!
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
Witam serdecznie. Niewielki żeton znaleziony w Jugowie k. Nowej Rudy (do 1945 Hausdorf Kr. Neurode). No właśnie... czy to jest żeton piwny? Czy coś innego? Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc....
Comment