Warszawa, Uniejowska 6, Bar "U Tadzia" [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Warszawa, Uniejowska 6, Bar "U Tadzia" [zamknięte]

Jak ja lubię takie bary - normalna nazwa, w blaszanym pawilonie z lat 80/90, bez nadęcia, tanio. Wystrój to krzesła z lat 80 i takież stoliki, bar też klasyczny z tamtych lat. Atmosfera typu "wszyscy się znają", raczej starsze towarzystwo. Do picia niestety Tyskie, ale są jakieś butelki i wódeczki (także Pliska). Na obiad można zjeść bardzo dobry kotlet schabowy (w jadłospisie są też flaki, żurek, bryzol).
    Miejsce obowiązkowe na Bemowie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2025-02-16, 18:24.
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Zaorane

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
      Serokomlak
      Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
      2025-01-19, 21:34
    • heckler
      Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
      heckler
      Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
      2023-09-12, 08:52
    • telek
      Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
      telek
      Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
      2023-08-28, 19:07
    • pebejot
      USA, Miami, 42 NE 25th Street, Cerveceria La Tropical
      pebejot
      Gigantyczny browar restauracyjny założony w 2021 roku, choć legenda głosi, że w tym miejscu piwo warzyło się już w 1888 roku.
      Logotypem browaru jest flaming z szyszką chmielową.
      Browar znajduje się w dzielnicy Wynwood, niedaleko Biscayne Blvd, reprezentacyjnej ulicy Miami....
      2022-07-23, 19:26
    • ART
      Jemielnica, Borek 9, Browar Rojber [zamknięte]
      ART
      30 października cichaczem zadebiutował nowy browar rzemieślniczy w mojej okolicy - Browar Rojber.

Usytuowany pod adresem Borek 9 w Jemielnicy.

Od dwóch lat powstawał a teraz wreszcie hula i można napić się 3 piw na początek - Weizen, Pils i APA.

Rojber...
      2021-11-07, 17:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...