dzisiaj przejazdem byłem w Czarnkowie. Zajrzałem do lokalu pod tytułem "Kufelek", rzut beretem od browaru, przy małej jednokierunkowej uliczce. Może to ten sam (zmiana nazwy?) o którym mowa wyżej, bo opis pasuje. Klasyczna mordownia z fajnym klimatem i tanim znakomitym piwem. Noteckie z kija 2,50 w butelkach 0,33 - 1,20 PLN. Nabyłem drogą kupna garść "granacików", a jako bonus otrzymałem od brodatego barmana kilka wafli oraz szklaneczkę Noteckiego. Zdecydowanie polecam wizytę w owym przybytku.
Czarnków, Pocztowa, Skorpion [zamknięte]
Collapse
X
-
Kufelek to nie Pijalnia Piwa która mieści się przy sammym browarze przy trasie wlotowej do Czarnkowa (jadąć przez most na Noteci). Piwo tam kosztuje 2,20. Ja widziałem też fajną spelunkę przy samym dworcu PKS ale niestety nie mogłem tam wpaść. W tym roku w Czarnkowie pojawiły się też parasole browaru w ogródku na rynku.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
-
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
Related Topics
Collapse
-
Pizzeria i bar w samym centrum Jeleniej Góry u bram Starego Miasta.
Lokal jest ukryty w podwórku, trzeba wejść przez bramę.
Oprócz całkiem dobrej pizzy w lokalu można napić się piwa z byłego Wleńskiego, a obecnie Jeleniogórskiego browaru Dolina Bobru.
Z kranu leje...-
Channel: Dolnośląskie
2024-01-23, 15:25 -
-
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Oto mój wczorajszy wieczór piwny
Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
1 Photo-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Poszukiwanie i znalezienie baru z jakimkolwiek sensownym piwem w Gnieźnie to nie lada wyzwanie
np. Gdy w Dobrym browarze nie ma miejsc.
Przypadkiem na uliczce biegnącej od rynku taka zdaje się dość nowa klubkawiarnia się nam przytrafiła o nazwie Coffee Rum.
Kawiarnia-bistro,...-
Channel: Wielkopolskie
2024-03-10, 13:01 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment