Warszawa, Reymonta przy sklepie nocnym, Pizza Grill [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Warszawa, Reymonta przy sklepie nocnym, Pizza Grill [zamknięte]

Naprzeciwko Hotelu robotniczego. Nie mylić z ciągiem knajp na Reymonta przy skręcie w Broniewskiego.
    Pod tą "uroczą" nazwą kryje się miły lokal, w którym nie dostaniecie jakiegoś ciekawego piwa ale dobrze nalanego i podanego Kasztelana z piękną gęstą pianą. A do tego bardzo dobre mięsa z grila w niskich cenach. Piwo około 4 PLN. Przyjemny, ciekawy osiedlowy lokal, co w Warszawie jest ewenementem, nie ma tam dresiarzy.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2025-02-19, 14:24.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9246

Co prawda mała była szansa, że po 21 latach taki pub jeszcze istniał, ale daleko nie mam więc postanowiłem sprawdzić choć Zythum nie popisał się przy lokalizacji. Nie zawiodłem się. Temat do zamknięcia i zapomnienia
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2025-02-19, 14:24.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
      Ahumba
      Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
      2025-02-06, 22:51
    • dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 01:42
    • dadek
      Mainz, Weisenauer Straße 15, Kuehn Kunz Rosen Brauerei
      dadek
      Jeśli ktoś spróbuje piwek w Eisgrub-Bräu https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-eisgrub-brau może po około 10 minutowym spacerze kontynuować piwkowanie w kolejnym browarze. Idziemy odwrotnie niż do centrum,...
      2022-11-25, 03:09
    • Serokomlak
      Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
      Serokomlak
      Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
      Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
      2024-11-03, 02:56
    • dadek
      Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
      dadek
      Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
      Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
      2025-01-11, 03:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...