Zwiedzając W-wę, zaszliśmy z rodzinką na obiad do Browarmii. Trafiliśmy na promocje cenowe - 2 potrawa oraz 2 piwo gratis. Jedzonko apetycznie podane i pyszne ... a pils - mniam - najpyszniejsze piwo, jakie miałem możliwość spożyć w swoim życiu (kupiłem więc też na wynos w ładnej, firmowej butelce). Do tego uzupełniłem znacznie swoją kolekcję szkła. Obsługa miła, ale niestety głównie zajęta sobą.
Na pewno, przy następnej okazji wstąpie na kolejne pilsy!
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem
Zwiedzając W-wę, zaszliśmy z rodzinką na obiad do Browarmii. Trafiliśmy na promocje cenowe - 2 potrawa oraz 2 piwo gratis. Jedzonko apetycznie podane i pyszne ... a pils - mniam - najpyszniejsze piwo, jakie miałem możliwość spożyć w swoim życiu
...Uważam, iż przyjemniej przy browarze snuć rozważania o jego barwie, pianie, zapachu, wysyceniu, a przede wszystkim smaku, ,
niż krytykować podniebienia bliźnich
Abstrahując już od walorów smakowych tego właśnie pilsa, na świecie warzy się tyle różnych gatunków, że niewielki sens ma stawianie jednego piwa na piedestale. To jak porównywanie samochodu terenowego z wyścigowym - trudno o wspólny mianownik oprócz tego, że oba mają silnik i koła.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2010-11-19, 12:15.
... właśnie: Subaru Forester to moje marzenie - każdy ma prawo do jak najbardziej subiektywnych ocen własnych zmysłów
...i może tyle z wątku, który zaczął odbiegać od tematu: Królewska 1, BrowArmia Królewska
...a więc: chętnie wrócę do tego browaru, by skosztować ich pilsa, a tymczasem będę degustował inne pyszne jasne piwa
Natomiast co co wpisu ARTa o jabłonowskim pochodzeniu Pilsa - czy śledztwo w tym temacie posunęło się dalej, niż to opisał petrus33 w poście nr 195? Czy wiadomo coś bardziej "na pewno"?
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-11-21, 13:39.
Powód: usunięto część wpisu nawiązującą do usuniętych postów dotyczacych wytworów Browaru Jabłonowo
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment