Warszawa, Nowy Świat 64, Bierhalle - filia [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

    #61
    Chodziło mi o to, że te nasze (przynajmniej w Warszawie) browarorestauracje jakoś tak mam wrażenie zeszły całkiem na bok. Liczą się tylko AIPA, browary ze Stanów i Włoch oraz multitapy. Nie mówię, że to źle. Może przemawia za mną nostalgia bo to na Bierhalle m.in.: uczyliśmy się dobrego piwa.
    Moim zdaniem wiele osób podążą za modą zostawiając z tyłu to co w kręgach "rewolucji" modne dzisiaj nie jest.
    Gdzie w multitapie dostaniecie zwykłe ale porządne marcowe chociażby? A co do braku innowacji to też te browary trochę zapomniane a przecież mamy w nich sezonowo koźlaka, witbiera, dymione, blanche, klasztorne, porter itp. itd.
    To nie chęć jakiejś prowokacji, wbijania kija w mrowisko. Ot takie luźne myśli nam się wczoraj z Anką nasunęły popiając świetnego Witbiera w Bierhalle o którym jest cisza na forum (praktycznie i w porównaniu z szałem mutlitapów, AIP i piw z kasztanami).
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

    Comment

    • Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

      #62
      Po co od razu marcowe. Pils lepszym przykładem.

      Comment

      • iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
        Chodziło mi o to, że te nasze (przynajmniej w Warszawie) browarorestauracje jakoś tak mam wrażenie zeszły całkiem na bok. Liczą się tylko AIPA, browary ze Stanów i Włoch oraz multitapy. Nie mówię, że to źle. Może przemawia za mną nostalgia bo to na Bierhalle m.in.: uczyliśmy się dobrego piwa.
        Moim zdaniem wiele osób podążą za modą zostawiając z tyłu to co w kręgach "rewolucji" modne dzisiaj nie jest.
        Gdzie w multitapie dostaniecie zwykłe ale porządne marcowe chociażby? A co do braku innowacji to też te browary trochę zapomniane a przecież mamy w nich sezonowo koźlaka, witbiera, dymione, blanche, klasztorne, porter itp. itd.
        To nie chęć jakiejś prowokacji, wbijania kija w mrowisko. Ot takie luźne myśli nam się wczoraj z Anką nasunęły popiając świetnego Witbiera w Bierhalle o którym jest cisza na forum (praktycznie i w porównaniu z szałem mutlitapów, AIP i piw z kasztanami).
        Ja bym zaryzykował twierdzenie, że jednak było odwrotnie - Bierhalle najchętniej robiłoby tylko pilsa, ciemniaka i pszenicę, a reszta była po trosze wymuszona przez nas...

        Choć zgadzam się, że swego czasu pojawienie się w Wawie Bierhalle i Browarmi było jak rewolucja, a jak wiadomo rewolucja zjada swoje dzieci
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment

        • bayern71
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.06
          • 1004

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
          Chodziło mi o to, że te nasze (przynajmniej w Warszawie) browarorestauracje jakoś tak mam wrażenie zeszły całkiem na bok. Liczą się tylko AIPA, browary ze Stanów i Włoch oraz multitapy. Nie mówię, że to źle. Może przemawia za mną nostalgia bo to na Bierhalle m.in.: uczyliśmy się dobrego piwa.
          Moim zdaniem wiele osób podążą za modą zostawiając z tyłu to co w kręgach "rewolucji" modne dzisiaj nie jest.
          Gdzie w multitapie dostaniecie zwykłe ale porządne marcowe chociażby? A co do braku innowacji to też te browary trochę zapomniane a przecież mamy w nich sezonowo koźlaka, witbiera, dymione, blanche, klasztorne, porter itp. itd.
          To nie chęć jakiejś prowokacji, wbijania kija w mrowisko. Ot takie luźne myśli nam się wczoraj z Anką nasunęły popiając świetnego Witbiera w Bierhalle o którym jest cisza na forum (praktycznie i w porównaniu z szałem mutlitapów, AIP i piw z kasztanami).
          No na litość boską, przecież te multitapy i browary z USA (z kranu) mamy od 2 tygodni. Dajmy im trochę czasu zanim się znudzimy.

          Comment

          • VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

            #65
            Widocznie nie umiem w słowie pisanym przekazać tego o co mi chodzi
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
              Chodziło mi o to, że te nasze (przynajmniej w Warszawie) browarorestauracje jakoś tak mam wrażenie zeszły całkiem na bok. Liczą się tylko AIPA, browary ze Stanów i Włoch oraz multitapy.
              Wiesz, restauracyjne trzepią głównie zestaw pils/weizen/dunkel, o różnej jakości i raczej nie tanio. Mając do wyboru to i multitap, gdzie masz do wyboru kilkanaście piw w różnych stylach, dużą rotację i zaplecze butelkowe to nic dziwnego że ludzie wolą mieć większy wybór. W browarach restauracyjnych masz rocznie ile nowych piw? Mniej niż w multitapie w jeden dzień. No i wciąż w Warszawie nie ma browaru restauracyjnego, który jest skoncentrowany na piwie, to restauracje z modnym dodatkiem.

              Myślę, że to po prostu nostalgia przez Ciebie przemawia.

              A co do marcowego w multitapie, to w sezonie czemu by nie
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

                #67
                Masz rację Masonie, nostalgia ma tu spore znaczenie. Co do reszty, w dużej mierze też. Ale z drugiej strony trochę żałuję, że chociażby Dymione w Browarmii,, czy Witbir z Bierhalle spotkało się z takim małym zainteresowaniem, A są piwami naprawdę udanymi (ale nie są z PINTY czy Ale Browaru albo Szałupiw itp. więc tak sobie " z boku" nas wszystkich istnieją, i też o to mi się trochę rozchodzi).
                W sumie zeszliśmy na off top i pewnie dałoby się z tego wykroić nowy temat ale nie mam mocy w sobie po sobotnim Szlaku i niedzielnym Pikniku dziecięcym aby wymyśleć jego temat)
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                Comment

                • grzeber
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 2898

                  #68
                  Lokal zlikwidowany. Podejrzewam, że wina covid.
                  pozdrawiam
                  www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • chmielakikrasnystaw
                    Chmielaki Krasnostawskie 2019
                    chmielakikrasnystaw
                    KONSUMENCKI KONKURS PIW
                    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
                    PIWA ZGŁOSZONE

                    Piwa dolnej fermentacji:
                    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
                    1. Primator Pumpa – Pivovar...
                    2019-08-07, 12:51
                  • chmielakikrasnystaw
                    2018.08.17-19 Chmielaki Krasnostawskie
                    chmielakikrasnystaw
                    KONSUMENCKI KONKURS PIW
                    48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
                    Piwa zgłoszone do Konkursu

                    Piwa dolnej fermentacji:
                    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
                    1. Birell Lager...
                    2018-08-09, 12:21
                  • pebejot
                    Poznań, Pleszewska 1, Bierhalle
                    pebejot
                    Stolica Wielkopolski doczekała się kolejnego browaru restauracyjnego, tym razem sieciowego.
                    Pod koniec 2017 roku w Poznaniu otwarto siódmy w Polsce browar Bierhalle, należący do przedsiębiorstwa QLT Restaurant & Bar Sp. z o.o.
                    Poznańskie Bierhalle znajduje się w olbrzymim,...
                    2018-07-01, 20:52
                  • Alkoneser
                    Browary restauracyjne w Polsce
                    Alkoneser
                    Cześć,
                    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
                    2024-08-05, 11:26
                  • pegie23
                    Identyfikacja etykiet
                    pegie23
                    Podpowiedzcie gdzie były warzone te piwa?
                    Co do Bierhalle to pytanie czy to są etykiety z Warszawskiej Arkadii czy z innej lokalizacji? A może ogólnie dla wszystkich Bierhalle?
                    Bez bazy klekcjonerskiej na Browar.biz to jak bez ręki....
                    2021-01-12, 10:21
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...