Kraków, al. Jana Pawła II 42 (pętla Wieczysta), Cafe Karo [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Kraków, al. Jana Pawła II 42 (pętla Wieczysta), Cafe Karo [zamknięte]

W związku z tym, że Mozaika na oś. Szkolnym okazała się nie warta odwiedzenia postanowiłem odwiedzić kolejny lokal z listy.
    Bywał tutaj dawnymi czasy Namysłów, a teraz jest Strzelec (co widać jadąc JPII -> parasole Strzelca) po 2.5 zł za 500 ml. Z masówki lany Żywiec oraz wybór butelkowych w tym Warka i Tyskie (te odnotowałem wzrokiem). Ubikacja malutka, ale znośna. Niby pisze, że płatna 1 zł, ale z racji, że lokal jest przy aktualnie czynnej pętli tramwajowej nie dotyczy klientów lokalu. Barman wyraźnie zacietrzewiony polityką, ale spoko gość. Bywalcy to głównie mieszkańcy pobliskiego osiedla Ugorek, uczniowie Zespołu Szkół Kolejowych mieszczącego się przy ul. Ułanów oraz studenci AWF-u.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2025-02-16, 15:55.
  • Browarmistrz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.11
    • 46

Gdyby ktoś chciał dokładny adres, to Jana Pawła II 42, poza tym nie wniosę nic nowego do trafnego opisu e-prezesa

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

No może poza tym, że już nieistniejący lokal. Zamknięto!

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
        dadek
        Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
        2022-04-08, 01:05
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • e-prezes
        Browar Jana, Paolo Pils
        e-prezes
        Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
        2023-02-27, 11:09
      • heckler
        Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
        heckler
        Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
        2025-01-07, 07:41
      • tfur
        Nowolipie 23, Piwna Wola
        tfur
        lokal wykluł się nie w porę, bo w marcu
        ale jednak przetrwał, odpalił w kwietniu
        znajduje się w parterowym pawilonie
        tuż za linią pawilonową na jana pawła

formuła jest pośrednia sklepowo-barowa
        i takież mamy ceny, z końcówkami w gr.
        tak...
        2020-08-21, 13:51