Kraków, Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Kraków, Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Barka urokliwie zacumowana w miejscu, gdzie na pocz. XX w. cumował parostatek /taki z bocznymi kołami napedowymi/. Wspaniały widok, szczególnie wieczorem na Podgórze i metalowy most Piłsudskiego łączący Kazimierz z Podgórzem. Urokiem jest również kolonia pająków potrafiących w ciągu godziny na piwo zapleść pajęczynę pomiędzy dwoma krzesłami przy których siedzi dwoje wpatrzonych w siebie ludzi. Jak ktoś nie ma traumy na punkcie pełzających to piwnie jest do skosztowania Paulaner za 10 PLN (but) oraz Obołony (4 rodzaje) też z butli. Lana masówka ŻGB. Warto jednak...
  • saladdin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.10
    • 19

Ostatnio jak tam byłem, to mieli wszystkie piwka, ale...ciepłe, bo im "zeszły". Ja nie rozumiem, jak można nie wkładać na bieżąco piwa do lodówki

Obok Mauretanii jest jakaś druga łódka z parasolami Perły. Wg. karty lana Perła za 6 i 8 zł, Ciechany z butelki za 9 (Miód, Pszenica, Stout, Wyborny). Nie sprawdzałem, bo nie doczekałem się na obsługę już drugi raz!!! Wrr.

Comment

Related Topics

Collapse

• telek
      Kołobrzeg, bulwar Jana Szymańskiego 6, Ryby Rewiński
      telek
      Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
      W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).
      2022-06-27, 16:03
    • dadek
      Ukraina, Słowiańsk, Bulwar Puszkina 9, Torskaja Pivovarnia/RC Taler
      dadek
      Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
      2020-03-26, 04:32
    • Aldach
      Ukraina, Ivano Frankovsk, Piwdiennyj Bulwar 20, Bartik.
      Aldach
      Browar i restauracja w nowoczesnym stylu. Taki współczesny wystrój, na ścianach kilka telewizorów pokazujących mecz itp. Mieści się w nowo wybudowanych blokach, ewidentnie skierowany do nowoczesnej ukraińskiej klasy średniej.
      W karcie osiemnaście rodzajów swojego piwa, z czego podczas...
      2019-08-09, 20:11
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • ART
      Czechy - stawki podatku VAT na piwo
      ART
      Jesteśmy w wyszynku Twinberga. Piwa zaje*. Jedzenie też. Kilka piwek zamówionych i coś do jedzenia w międzyczasie. Na zakończenie dostajemy paragon jak w załączniku. Ostatnia pozycja tu butelka na wynos. Reszta piw była lana (lub taka była sugestia na tablicy )

No... Straszny...
      2023-08-25, 06:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...