Kurniki 3, Pub Tabu [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Kurniki 3, Pub Tabu [zamknięte]

Lokal w miejscu dawnego pubu o innej nazwie (już nie pomnę nazwy, ale kiedyś tam byłem), w budynku, który też już niejedno widział. U góry dawniej była pierogarnia -całkiem smaczne jedzonko. Obecnie lokal wyższych lotów, bo obok Apartamenty Red Brick, a dalej Hotel Matejko. A owo naroże z ul. Zacisze to dawniej (oj już dawno nie bywałem) "stójka" kurewek. Sort nie tak okropny jak gdzie indziej, ale nie najwyższych lotów... no ale nie o tym ja chciałem

W lokalu, do którego schodzi się do podziemii /a jakże by inaczej w Kraku/, główna salka z loggiami, mała salka z barkiem i boczna wnęka. Styl urządzenia dość oryginalny, dla mnie ciut eklektyczny. Odrobinę art deco i bidermayera, odrobinę afryki i nowoczenych pomysłów w postaci szklanych podłóg. Dość dziwna mieszanka, ale oświetlenie i te zakamarki sprawiają, że jest klimatycznie na małe tet-a-tet (chyba nie tak się pisze, ale nie pamiętam teraz).

Z piw lany franciszek po 10 PLN (dziś był kwaskowy i w miarę picia miałem dość) oraz Guinness po 14 PLN (nie próbowałem) - obie ceny za 0,5 litra. Oraz Tyskie, ale z oczywistych względów nie pomnę za ile.

Jeszcze odwiedzę.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Kolejna wizyta i znów skwaśniała pszenica. Nie polecam!

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      W to miejsce jest nowa knajpa, o której w nowym wątku. Nie wiem kiedy otwarto, bo przechodząc wielokrotnie nie było widać szyldu. Ruch raczej późnym wieczorem.

Related Topics

Collapse

• slavoy
    Bielsko-Biała (Wapienica), ul. Twórcza 4, Drink Bar TABU
    slavoy
    Budynek za domem kultury.
    Typowa lokalesowa knajpa, vel "żulbudka". Takich, jakich już bardzo mało. Dwie sale - mniejsza z bilardem i większa z telewizorem. Do tej większej nowoczesne zwyczaje o niepaleniu w knajpach jeszcze nie dotarły
    Z kija "Brackie" 7zł,...
    2022-01-30, 13:10
  • kloss
    Brasserie de Tahiti, Tabu
    kloss
    Pełna nazwa: Tabu The Tiki Lager Beer.
    Alkohol 5%, butelka 33 ml, etykieta malowana.
    Piana bardzo obfita i trwała, barwa cytrynowa.
    W smaku czuć przede wszystkim silną goryczkę, co było dla mnie zaskakujące. W tle wyczuwalne słabe nuty owocowe i apteczne....
    2019-04-24, 12:42
  • ART
    Liberec, Hanychovská 832/37, Pivotéka Liberec
    ART
    Dobrze zaopatrzony sklep z alkoholami i nie tylko. Wydzielona salka z piwami. Jeszcze większa wydzielona salka z rumami.

Dużo kraftów (przede wszystkim), większość w lodówkach.

Czynny poniedziałek - sobota 9-18, niedziela nieczynne

www: http://pivoteka-liberec...
    2025-02-01, 09:39
  • dadek
    Czechy, Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
    dadek
    Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
    Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
    2025-01-11, 02:32
  • ART
    Norymberga, Luitpoldstraße 15, Bruderherz - Brauwerkstatt
    ART
    Od roku działa nowy browar restauracyjny z hotelem w centrum Norymbergi. Mają dwa swoje piwa i gościnnie rotacyjne piwa z frankońskich browarów. Zajrzeliśmy 15 listopada i trafiliśmy na warzenie. Braumeistrem jest tu pan Kennedy, znany z innych kraftowych przedsięwzięć w Norymberdze. Warzelnia...
    2019-12-01, 14:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...