Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13964

    #166
    Ja dodam, że bardzo chętnie bym ten kminek widział również wklepany w mięso.
    Wiem, że wielu go nie lubi, trudno mi to zrozumieć, ale cóż, sam nie lubię innych rzeczy, które dla innych są rarytasami... No dobrze kończymy gadanie nie na temat, bo sam siebie będę musiał usunąć.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9808

      #167
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
      Spoko, spoko w górę również ale z racji frekwencji rzadko otwierają...

      A co Tobie kminek w kapuście przeszkadza???
      A schabowy był prawdziwy lubelski? W jajku panierowany?
      Odpowiadam na pierwsze "fuknięcie" : wiem, chodziło mi o to, że lubelska starówka jest wielopiętrowa "w obie strony";

      Odpowiadam na drugie "fuknięcie": kminek w kapuście toleruję, uznaję to za pewien kanon pewnego podgatunku kiszonej kapusty;

      Odpowiadam na trzecie "fuknięcie": tak, schabowy był smaczny, świeży, panierowany w jajku. Jedyny feler, to ostygł za szybko...

      Comment

      • tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

        #168
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
        Odpowiadam na pierwsze "fuknięcie" : wiem, chodziło mi o to, że lubelska starówka jest wielopiętrowa "w obie strony";

        Odpowiadam na drugie "fuknięcie": kminek w kapuście toleruję, uznaję to za pewien kanon pewnego podgatunku kiszonej kapusty;

        Odpowiadam na trzecie "fuknięcie": tak, schabowy był smaczny, świeży, panierowany w jajku. Jedyny feler, to ostygł za szybko...
        Co Ty z tym fukaniem, tak pytam... życzliwie :]

        A rzeczywiście jest wielopiętrowa, pod niektórymi kamienicami jest podobno po kilka poziomów piwnic. Często niestety zasypanych.... Ciekawa jest podobno trasa podziemna. Podobno, bo niestety wybieram się już parę lat...
        www.ohbeautifulbeer.com

        www.mateuszdrozdowski.pl

        „Kwaśny Edi herbu Koreb

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9808

          #169
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
          Ciekawa jest podobno trasa podziemna. Podobno, bo niestety wybieram się już parę lat...
          Ha! Byłem!

          Comment

          • Rzeszowiak
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2009.04
            • 1597

            #170
            W zasadzie to w Sandomierzu jest ciekawsza. Niemniej warto przespacerować się i tą w Lublinie. Wylot trasy jest bardzo blisko Grodzkiej 15

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13964

              #171
              A w Chełmie?

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Gringo
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.07
                • 2162

                #172
                W Chełmie wycieczka podziemna jest bardziej ukierunkowana dla najmłodszych, jakieś duchy przebierańce i krótki wykład z geologii. Mnie też najbardziej się w Sandomierzu podobało.

                Comment

                • browar23
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2006.09
                  • 178

                  #173
                  może i tak ale stare wejścia teraz pod zamknięciem gdzie sie wchodziło na dziko bez przewodnika to jest super klimat

                  Comment

                  • tomolek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 1752

                    #174
                    Dobra obiecuję, w końcu się wybiorę. Pewnie przy okazji nocy kultury. Żeby nie było zupełnie OT to na Grodzką też się wtedy wybiorę
                    www.ohbeautifulbeer.com

                    www.mateuszdrozdowski.pl

                    „Kwaśny Edi herbu Koreb

                    Comment

                    • sandacz
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2007.01
                      • 345

                      #175
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                      Młody zamówił pizzę
                      Pizza jest tutaj od niedawna, chyba krócej niż miesiąc. Zastanawiałem się nawet niedawno nad zamówieniem, bo ciekawe kompozycje i niedrogo, ale zrezygnowałem.
                      Smakowała Młodemu?

                      Cieszy mnie, że restauracje przybrowarne, aspirujące wszak do tej trochę wyższej półki, nie unikają tej potrawy w menu. To, że ma rodowód plebejski, nie znaczy, że nie może być prawdziwym pysznym daniem. Mam nadzieję, że właściciele G15 nie ma w związku z tym kaca moralnego typu "obniżamy rangę lokalu i tworzymy szansę na pozyskanie kilentów".

                      Comment

                      • rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1841

                        #176
                        Ważnym sygnałem będzie pojawienie się kebaba
                        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                        Comment

                        • Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9808

                          #177
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
                          Pizza jest tutaj od niedawna, chyba krócej niż miesiąc. Zastanawiałem się nawet niedawno nad zamówieniem, bo ciekawe kompozycje i niedrogo, ale zrezygnowałem.
                          Smakowała Młodemu?
                          Mój osobisty 11-latek ma swój własny, autorski skład pizzy. Trochę kulawo było w G15, bo mieli zielone oliwki, a nie czarne, i mieli tylko jeden kolor papryki (żenada, normalnie... ). Pizza spokojnie jadalna, choć zamiast sosu pomidorowego dostał ketchup . Ale pizza bez obrzydzenia daje radę, chociaż wg rankingu Młodego "na pudło" się nie łapie...

                          Mam, niestety, wrażenie, że w naszym kraju pizza postrzegana jest właśnie jako danie restauracyjne, aspirujące, a taką "klasą niższą" będzie dopiero kebab...

                          Comment

                          • sandacz
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.01
                            • 345

                            #178
                            To widzę, że mam podobne gusta do Młodego, bo wczoraj wziąłem także moim zdaniem tyko zjadliwą pizzę w G15, a w Zamościu przy pierwszej wizycie również rekina Może umówisz nas na piwo
                            Ten keczup, lekka żenada... Czosnkowy też chyba ledwie obok czosnku stał, i to raczej sproszkowanego, w torebce.

                            Piwo, ogólnie mówiąc, tradycyjnie bez szału, jak najbardziej pijalne, ale bez większych emocji.
                            Pszenica wróci prawdopodobnie dopiero w maju.

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9808

                              #179
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
                              To widzę, że mam podobne gusta do Młodego, bo wczoraj wziąłem także moim zdaniem tyko zjadliwą pizzę w G15, a w Zamościu przy pierwszej wizycie również rekina Może umówisz nas na piwo
                              Ten keczup, lekka żenada... Czosnkowy też chyba ledwie obok czosnku stał, i to raczej sproszkowanego, w torebce.
                              Pizza była poprawna, a w porównaniu do pizzy z Ustrzyk Dolnych albo Świdnicy, to nawet... ...galaktyczna . Sos czosnkowy robił wrażenie proszkowego, potwierdzam.
                              Młody jest nieco za młody, ale, żeby skorupka za młodu i inne takie, to od jakiegoś czasu daję mu do spróbowania każde (nowe) piwo, które degustuję (tylko bez kablowania do TPD czy innej PARPA-y, proszę... ). Na razie mówi: "Eeeee..., wszystkie piwa są gorzkie". Chyba kupię mu jakiegoś czekomagnusa, chociaż... w lodówce mam jeszczę flaszunię tzw. "Pałacowego", zanabytego przejazdem w Sieniawie .

                              Comment

                              • sandacz
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.01
                                • 345

                                #180
                                Nieeee! Nie dawaj mu żadnych magnusów! Sam piszesz, że czym skorupka za młodu...
                                Ale o Jasnym z Zamościa chyba nie powiedział, że gorzkie

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Wielkie uaktualnienie 2015 - Grodzka 15, Lublin ul. Grodzka 15
                                  ART
                                  Kolejny rok z rzędu...

                                  Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
                                  2014-12-18, 23:29
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
                                  Serokomlak
                                  W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

                                  Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
                                  2024-09-29, 00:39
                                • kaczka116
                                  Grodzka 15, Porter
                                  kaczka116
                                  Piwo gotowe do oceny
                                  2019-05-06, 15:55
                                • heckler
                                  Rýmařov, Jesenická 107/4, Pivovar Morous
                                  heckler
                                  W zeszłym roku na forum wspominałem, że w miasteczku Rýmařov prawdopodobnie powstanie drugi browar. Tak też się stało i na początku tego roku na drugim końcu miasteczka w
                                  Hotelu Slunce został otwarty browar o nazwie Morous. Sama okolica w której stoi hotel jest o wiele cichsza i...
                                  2019-04-22, 10:45
                                • pebejot
                                  Krzywaczka 948, Browar Alteria
                                  pebejot
                                  Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
                                  Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
                                  Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
                                  Dookoła jest...
                                  2024-10-13, 23:31
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...