Fajne miejsce, chociaż ten mały pierdolnik przy barze to trzeba by ogarniać przed otwarciem obsługa dobrze doradza piwnie-zielonym, dalej 8 kranów, za 0,5l trzeba sypnąć 12-50 zł. Obfita deska serów, dobre burgery. Dookoła wirują aparaty
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2017-05-05, 14:33.
A mnie to miejsce przestało się podobać. Obsługa robi człowiekowi wyrzuty, że nie jest tak uśmiechnięty i superpozytywnie nastawiony jak 99% otoczenia. A co to, w kiepskim stanie mentalnym nie można napić się dobrego superekstraelitarnego piwa kraftowego dla miłośników życia? Podawanie małego piwa, mimo że zamówiło się półlitrowe, bez słowa wyjaśnienia - dopiero po pytaniu jakieś pseudoinfo, że jest się już zmęczonym... Dobre sobie. Albo mówcie wprost "wypad" ludziom którzy wam nie pasują, albo nie manifestujcie w tak pretensjonalny sposób swojego... nie wiem nawet czego.
Ponowna wizyta utwierdza mnie w przekonaniu, że chyba za często tam chodzicie, bo ilekroć ja jestem to jest OK. Podoba mi się, że można otwierać rachunek, a nie płacić od razu. Choć nie zawsze jest to możliwe (np. przy dużym obłożeniu lokalu). Rabat też działa, choć już nie na hasło "browar.biz"
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-06-12, 10:29.
Browar Zakładowy - Wielokran, Lublin. 5495 osób lubi to · 23 osoby mówią o tym · 1193 użytkowników tu było. Pub firmowy Browaru Zakładowego. 10 kranów i ponad 100 różnych butelek do wyboru.
"Wkrótce rozpocznie się remont. Miejsce ma przejść metamorfozę: ciemne pubowe pomieszczenia mają zostać zmienione na jaśniejsze, a krzesła restauracyjne na wyższe stołki barowe. "
Czyli fajny klimatyczny w ciemnych wnętrzach bar zamieni się w hipstersko-takie samo jak wszystkie inne , przejaśnione, dla lubiących ekshibicjonizm- miejsce
Nie ma co krytykować za wczasu jak się tam nie było/widziało. Lubiłem stary wystrój, ale chętnie zobaczę nowe i dopiero wtedy ocenię.
BTW, mam nadzieję, że będzie więcej miejsca, kranów i nie zatraci się charakter tego miejsca - kraftowej świątyni Lublina.
Wiadomo kiedy otwarcie? Orientacyjnie...
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-10-30, 20:05.
Eee tam, "świątynią: to może ten lokal był dawniej, potem firmowy Zakładowego plus sztosy i kilka rzeczy dla snobów. Już dawno przestali dbać o różnorodność oferty.
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Angielska wersja w nazwie lokalu od razu zdradza różnicę w stosunku do starego Fotografa.
Teraz niemal wszystko jest "pod sznurek", oczywiście (niestety) większość stołów z barowymi wysokimi siedzeniami, dopiero w ostatnim pomieszczeniu normalne siedziska.
Nawiązaniem...
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...
Comment