"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Podobno chodzi o podwyżkę czynszu o ok.12%, chociaż to nie jest całkiem jasne. Bardzo przykre jest to, że nasi obecni najemcy włożyli sporo kasy w remont tego lokalu i sądzą,że nie ma jak tego odzyskać. A to może im nie pozwolić na otwarcie jakiegoś innego lokalu o podobnym profilu pielmieniowo-pintowym. Wielka szkoda, bo w Warszawie tak miłych i otwartych ludzi spotyka się bardzo, bardzo rzadko.
Byliśmy /Komar, emes i ja/ dzisiaj - wykończyliśmy Atak . Teraz jest Stout i Ale Szycha / to drugie raczej jabłkowy disaster/ - ale niech każdy oceni sam.
No tak myślałem - właściciel po prostu ma inny pomysł, stąd Odessa musi zniknąć. Jak wcześniejsze lokale w tym miejscu.
Dobrze, że ekipa ma pomysł na nową lokalizację. A przede wszystkim zapał, bo po takim strzale mogłoby się odechcieć.....
Trzymam kciuki !!
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Oby w ogóle szczęśliwie przenieśli się do jakiejkolwiek nowej warszawskiej lokalizacji.
Tereska z Rybitwą też miała zaistnieć w nowym miejscu i co
Z Pania Teresą - było nieco inaczej - miała juz dość sprzątania rano i urzędowania za barem po południu.
Jak zamknęła Rybitwę i chwilę odpoczęła, to fizycznie lepiej sie poczula i stwierdziła, że nie ma już sił znowu prowadzić baru - wiem bo spotkaliśmy ją w miejscu po Rybitwie parę lat temu - była z Kaśką i dokarmiała gołębie - bo te tak sie przyzwyczaiły, że mimo braku Rybitwy i tak przylatywały o oczekiwały okruchów
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2011-12-12, 16:28.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Właściciel lokalu po prostu chce więcej kasy. Nawet wiem o jaką kwotę chodzi.
No ja też wiem o jaką. Sprytnie wybrał sobie okres zimowy, gdy konsumpcja i obroty siłą rzeczy spadają... No nic, będziemy z niecierpliwością czekać na nowe lokum.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Wrzuciłem na Picase małe fotograficzne podsumowanie naszych grudniowych spotkań przy Pincie. Wszystko co dobre szybko się kończy...a najszybciej kończyły się beczki Ataku Chmielu
Browar restauracyjny znajdujący się przy pl. Trzech Krzyży.
Sama restauracja to nowoczesny, przeszklony piętrowy lokal. Na dole chyba jedna duża sala wraz z barem.
Wchodząc po schodach na piętro na wprost znajdziemy przeszklone pomieszczenie gdzie znajduje się cała instalacja browaru....
Premiera porterów ReCrafta Mentor IV Palo Santo i Mentor IV Jeżyna. Podczas wieczoru także wiele okołopiwnych atrakcji i spotkanie z ludźmi z ReCraftu.
Comment