Warszawa, Marszałkowska 80, Grill de Brasil [zamknięte]
Collapse
X
-
Dużo pozytywnej energii w tym lokalu, dobry pils, ciemne, nijakie pszeniczne. Z racji późnej pory zamówiłem z jedzenia tylko sałatkę, sam widok robił wrażenie i smak nie odstępował od wrażeń wzrokowych. Z racji opóźnienia otwarcia lokalu, udałem się wraz z innymi forumowiczami do dwóch innych, co pogorszyło pewnie moją percepcję smakową trunków piwnych, ale chyba nie było tak źle, bo opinie o pszenicy potwierdzili też inni forumowicze. Pierwszy dzień działania, to trzeba przymknąć oko na chaos, takie są "prawa natury".Comment
-
Pierwszy dzień to był mega chaos, ale śmiechu z tego było nie mało, więc w sumie pozytywnie. Pszenica słaba, pils już znacznie lepszy, koźlak smakował mi najbardziej. Sam lokal sprawia pozytywne wrażenie, obsługa wydawała się spanikowana (na widok Irona każdy by spanikował), ale była bardzo miła, żarcie wyglądało zachęcająco. Ceny wyższe niż w Łodzi, czemu raczej nie należy się dziwić, ale jak na tą miejscówkę nie są wygórowane.
Na pewno jeszcze tam zawitam.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Ja mam jeszcze taką małą uwagę, widziałem, że na kartach menu, były zdjęcia dziewcząt z Łodzi. Sugeruję dać fotki dziewcząt z warszawskiego oddziału bo są ładniejsze, sympatyczniejsze no i są naszeGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Chyba żartujesz. Te z Łodzi (nie ze zdjęć ale w rzeczywiście) są o klasę lepszeI co to znaczy nasze? Tak jak matecznikiem BIerhalle jest Warszawa, tak matecznikiem Brasila jest Łódź więc "nasze" to łódzkie
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
To, że firma z Łodzi, nie znaczy, że obsługa tez z Łodzi przyjechała. Różnica jest zasadnicza, popatrz moje opisy dotyczące Łodzi, a te dotyczące Warszawy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A skąd wiadomo, że laski miejscowe a nie z tzw. ludności napływowej?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Comment
-
-
HAHA! To była przenośnia, nie sprawdzałem ich WR, ale skoro pracują w branży spożywczej, to powinny mieć badania w porządkuNapis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2011-08-01, 22:49.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Przyjmijmy, że WSZYSTKIE DZIEWCZYNY SĄ NASZE. I już.
A ten lokal, znaczy, to robi, czy nie robi? Bo ja już całkiem czeski jestem. Jak nie jestem fumflem menażera, to wejdę, na ten przykład, w najbliższy łikend na obiad + piwo, czy nie wejdę?Comment
-
niebieskie stroje ma obsługa grila.
Uwagi przekazałem, reszta zależy od menagerów.
restauracja działa już prawie normalnie, w każdym razie toalety działaja już poprawnie
Jest to na razie mój ostatni post dotyczący BdB, więcej będzie jak uda sie uruchomić oficjalną współpracę z BB, ale to jak już porządnie ruszymy.
Jeśli ktoś będzie głodny szczegółów, to zapraszam na początku otwarcia restauracji, jestem prawie codziennie i będę starał odpowiedzieć na wszystkie pytania.Comment