Smakowało mi Mazowieckie, było lepsze od Dawnego. Promocja promocją, ale się trochę zasiedzieliśmy i raczej połowę piw kupowałem po normalnej cenie Sympatyczny lokal w tym zagłębiu lokalowym na Nowym Świecie. Nie jest to niestety zagłębie piwne, bo większość lokali opiera się na Tyskim itp.
Miejsce w porządku, oferta również, choć mam nadzieję, że Tucher Urfränkisch Dunkel zostanie zastąpiony jasnym pszenicznym. Aha, i nie palcie już tych śmierdzących kadzidełek. Szkło strasznie przechodzi tym zapachem i psuje walory piwa.
Dajcie spokój z tym pszenicznym. Tucher pszeniczny, Konstancin pszeniczny. Wlazł kotek ma krany już zablokowane przez pszenicznego Primatora, teraz do kolejnego lokalu (i to w dobrej lokalizacji) nie będzie za chwilę po co chodzić.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
Wlazł kotek ma krany już zablokowane przez pszenicznego Primatora, teraz do kolejnego lokalu (i to w dobrej lokalizacji) nie będzie za chwilę po co chodzić.
Nieźle się uśmiałem. Blokada kranu przez piwo Nie myślisz chyba, że pszenica Konstancina pojawi się w KEGu?
Trudno powiedzieć, że coś jest zablokowane skoro ostatnio zamiast pszenicznego był lany Tucher Urfränkisch Dunkel. Jedna pszenica na cztery nalewaki to chyba nie jest przesada A Konstancin Pszeniczny spokojnie wystarczy jak będzie w butelkach.
Nieźle się uśmiałem. Blokada kranu przez piwo Nie myślisz chyba, że pszenica Konstancina pojawi się w KEGu?
A ja się wcale nie śmieję. Jeszcze niedawno pszeniczne było w odwrocie (a "lud pragnął pszenicy"), ale teraz to się zrobiła paranoja, każdy browar musi mieć w ofercie pszeniczne. Ja akurat nie używam praktycznie wcale tego typu piwa (dlatego dla mnie kran jest zablokowany - równie dobrze mógłby się tam być kompot śliwkowy). W związku z powyższym mam nadzieję, że Konstancin nie pojawi się w kegach, a przynajmniej nie w tym lokalu.
Tucher Dunkel i Pils po 6 zł, a na deser Bajuvator też za 6 - takich cen nie ma w Warszawie. Bardzo miła obsługa. Będę zawsze w wpadał w drodze do Cz B.
Lokal z dużym wyborem jedzenia i nawet piwa z nalewaków. Można się najeść do syta a nawet nie drogo się zapłaci. Przyjemne miejsce do spotkań i czasami można obejrzeć jakiś mecz.
... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes
Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
Comment