Biała Podlaska, Leszczynowa 2a, Bachus [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Biała Podlaska, Leszczynowa 2a, Bachus [zamknięte]

Lokal znany mi i pewnie kolekcjonerom nie od dziś, choć jakoś wcześniej nie opisany. Właściciel, pan Marek dawniej kolekcjonował szkło i otwieracze. Sporo z tej kolekcji można oglądnąć u niego w lokalu. Kilka dużych gablot plus wystawka nad barem, więc choćby z tego powodu warto odwiedzić.
    Sam lokal okazały, kilka stolików wewnątrz oraz 6 dużych i 3 małe na zewnątrz pod parasolami, przyjemnie zacienione wysokim żywopłotem.
    Dostępne piwa to ogólny przegląd piw koncernowych w butelkach + lana perełka po 6 zł za 0,5 litra. W lecie serwują także lody, więc można wybrać się tam z dziećmi (jeśli ktoś dopuszcza taką opcję).

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Biała Podlaska, Pl. Rubina 11-14, CoffeeLove
    e-prezes
    Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
    Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....
    2022-06-06, 13:02
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • dadek
    Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
    dadek
    Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
    2023-10-06, 00:10
  • pebejot
    Ulm, Neue Strasse 87-89, Hausbrauerei Ulm
    pebejot
    Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
    Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
    Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...
    2023-09-12, 05:43
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...