Polanica Zdrój, Zdrojowa 5, Caffe KinoL [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Polanica Zdrój, Zdrojowa 5, Caffe KinoL [zamknięte]

Nowo otwarta knajpka z czeskim lanym piwem. Na kranach:
    - Zubr Premium (5 zł)
    - Zubr Tmavé (5 zł)
    - Litovel Miodowe [Solut] (6 zł)
    - na dokładkę Żywiec

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

Ha, ha, ha a już myślałem że to nasz browarbizowy Kinol założył jakiś biznes ale póżniej spojrzałem na lokalizację i nie chciało mi się uwierzyć że ulokował by go z przeciwnej strony kraju
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1840

Kiedy tam przechodziłem niedawno, lokal robił wrażenie hałaśliwego klubu dla małolatów. Głośna muzyka słyszalna na całym deptaku, grupki gówniarzerii przed lokalem. Raczej ciężko byłoby tam usiąść na piwie. Chyba , że trafiłem na jednorazową imprezę.

Kiedyś działał w tym lokalu inny przybytek pod tą samą nazwą, też raczej typowo "młodzieżowy". W pewnym momencie był tam dostępny porter żywiecki z beczki.

PS. W związku z postem Coopera dodam, że lokal mieści się w budynku kina "Światowid", dawniej bodajże "Union" Stąd i nazwa.
      Last edited by rohozecky; 2013-03-06, 21:05.
      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
        PS. W związku z postem Coopera dodam, że lokal mieści się w budynku kina "Światowid", dawniej bodajże "Union" Stąd i nazwa.
        W takim razie powinien się nazywac KinoŚ

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1840

Raczej się trzeba cieszyć, że to nie kolejne "Laboratorium Emocji" albo "Rozdrażniona Sardynka"

Comment

• rohozecky
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2008.11
            • 1840

Odwiedziłem w końcu ten lokal.
            Wystrój z drewna w ciemnym kolorze, stylizowane na tradycyjne ciężkie meble , przeznaczone raczej dla nieco większego towarzystwa, średnio praktyczne. Kontrastują z tym 2 duże telewizory LCD, do tego piłkarzyki, darty itp.
            Zubr jasny i ciemny po bodajże 6 zł. Spróbowałem ciemnego i nie mam zastrzeżeń, nie był stary ani nadmiernie schłodzony. Obok Zubra także nalewak jednego z koncernów, nie wróży to dobrze z uwagi na fakt, że lokal ma jednak "młodzieżowy" charakter i potencjalna publika raczej nie przepada za czymś, czego nie widuje w reklamach.
            W powietrzu unosił się słodkawy zapach , przypuszczam że pochodził od jakiejś trawy spalonej poprzedniego dnia przez gości.

Lokal nie jest wymarzonym miejscem na posiedzenie przy piwie, ale to jedyne po ubiegłorocznym nieudanym eksperymencie z novopackim miejsce w Altheide z czymś pijalnym. Tak więc nie wykluczam dalszych odwiedzin, o ile oczywiście nalewak z Zubrem wytrwa.
            Last edited by rohozecky; 2013-04-02, 13:00.

Comment

• rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1840

Oferta bez zmian, jasny Zubr po 5,-. Słodkawa woń nieustająco aktywna

Comment

• rohozecky
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2008.11
                • 1840

Lokal wyzionął ducha. W jego miejsce powstała jakaś kolejna "klimatyczna" frajernia z przewidywanym przeze mnie okresem istnienia około roku, jak wiele przybytków w tym kurorcie.

Comment

Przetwarzanie...
                X