Oborniki Śląskie, Skłodowskiej-Curie 2, Stara Rozlewnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
    Możesz w Obornikach Śląskich kupować piwo rzemieślnicze z beczki? W którym miejscu?
    Nie każdy da się pochlastać czy będzie znosił niedogodności tylko dlatego, że gdzieś leją piwo z beczki. Ogromna większość ludzi ma zdrowe i normalne podejście do piwa.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

    Comment

    • pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

      #17
      Nie nakazuje nikomu przemilczać niedogodności. Chciałbym tylko aby w recenzji lokalu piwnego znalazło się choć jedno słowo o piwie.

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #18
        Niezły hejter się tu parę lat ukrywał

        Comment

        • jacekwerner
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 2852

          #19
          Lokal odwiedziliśmy w niedzielę, 29.06 w drodze powrotnej z Annopola.
          Chyba się coś zmieniło, bo lokal doskonale widoczny i oznakowany ( patrz post #3 ) zarówno z ulicy, jak i z chodnika.
          Wystrój jak dla mnie OK, jest elegancko - ale bez zadęcia i przesady. Można również posiedzieć w ogródku na zewnątrz. Duży plus za toalety - dla mnie ważny element każdego lokalu.
          Na kranach : Simcoe Pils i Czorny Miś z Widawy, Oto Mata IPA, Brackie IIPa, jakiś Primator i cydr - bodajże 7 sadów. Piwa z Widawy ( tylko tych próbowaliśmy ) dobre, szczególnie Miś - piłem go po raz pierwszy i bardzo mi posmakował. Bardzo dobre jedzenie - zamówiliśmy pizzę ( pyszne cienkie ciasto - takie lubię najbardziej i gęsty, aromatyczny sos pomidorowy - nie jakiś tam tani keczup - co czasami się zdarza, niestety ) i sałatki ( świeże składniki, dobrze doprawione ).
          Wrażenia bardzo pozytywne.
          Ochotnicza Straż Piwna
          BAZA = 7446

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

            #20
            godziny otwarcia: pon-pt: 15:00 - 22:00, sob. 15:00 - 24:00, niedziela 15:00-21:00
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • concerto
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🍼
              • 2003.09
              • 859

              #21
              Zastanawia mnie, że w mieście poniżej 10 tyś mieszkańców lokal ma kilka kraftowych kranów i wszystko schodzi- nie widzę głosów o zepsutym piwie. W Oławie rewolucja co do lanych zatrzymała się na Primatorze i Litovelu. Raz był Atak i nie powtórzono.

              Odległość od Wrocławia podobna więc to nie jest argument. Może to jakieś zagłębie bogaczy te Oborniki ?

              Swoją drogą: Widawę cenią rynkowo czy trochę taniej?
              Last edited by concerto; 2014-07-18, 11:29.
              "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

              Comment

              • pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

                #22
                Mi się wydaje, że to mocno zależy od tego kto i w jaki sposób sprzedaje produkt. Atak Chmielu sam się nie sprzeda poza Wrockiem i trzeba jakoś do tego piwa przekonać klienta, odrobinę zachęcić. Jak obsługa potrafi tylko wydukać treści z etykiety albo powiedzieć które piwo ciemne a które jasne to ma mniejsze szanse na sprzedaż niszowego produktu jak np sprzedawca znawca/pasjonat.

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zastanawia mnie, że w mieście poniżej 10 tyś mieszkańców lokal ma kilka kraftowych kranów i wszystko schodzi- nie widzę głosów o zepsutym piwie. W Oławie rewolucja co do lanych zatrzymała się na Primatorze i Litovelu. Raz był Atak i nie powtórzono.

                  Odległość od Wrocławia podobna więc to nie jest argument. Może to jakieś zagłębie bogaczy te Oborniki ?

                  Swoją drogą: Widawę cenią rynkowo czy trochę taniej?
                  45km dalej jest podobnie, więc to może od ludzi zależy.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zastanawia mnie, że w mieście poniżej 10 tyś mieszkańców lokal ma kilka kraftowych kranów i wszystko schodzi- nie widzę głosów o zepsutym piwie. W Oławie rewolucja co do lanych zatrzymała się na Primatorze i Litovelu. Raz był Atak i nie powtórzono.

                    Odległość od Wrocławia podobna więc to nie jest argument. Może to jakieś zagłębie bogaczy te Oborniki ?

                    Swoją drogą: Widawę cenią rynkowo czy trochę taniej?
                    Zdradzę tajniki sekretu.

                    Po pierwsze, chłodnia zwana też coolroomem. To oznacza, że beczkę piwa nie trzeba sprzedać w 3-5 dni, ale można ją sobie polewać np. 2 tygodnie i nic się z piwem nie dzieje.
                    Po drugie, rzeczywiście Oborniki należą do dość zamożnych miejscowości. Sporo osób się tu przeprowadza/iło z Wrocławia. Oczywiście nie aż tyle co do Czernicy (gmina, do której należy Chrząstawa).
                    Po trzecie, jest to częściowo kwestia mojej i mojego ojca fanaberii, bo na Primatorze zarabia się szybciej i więcej niż na krafcie.

                    Ceny są rynkowe, aczkolwiek polewanie piw w pojemności 0,4L i 0,3L sprawia, że nie mieliśmy sytuacji gdy cena przekroczyła 10 zł za piwo. Jest to jakaś tam bariera psychologiczna. Standardowa cena to 8 zł za 0,4L. Niektóre piwa są po 9 zł za 0,4L. Primator Premium jest w nieustającej promocji 6 zł za 0,5L. To, żeby nie było argumentu, że są same drogie piwa.

                    Lokal nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału, ale uczciwie powiem, że ja się nim za bardzo nie zajmuję. Pilnuję jedynie stanów magazynowych i czyszczenia instalacji. Gdybym dzień, w dzień stał za barem, też by było inaczej. Dokonałem jednak wyboru i priorytetem jest blog.
                    blog.kopyra.com

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X