... Ursa z Połoniny, Dwa Smoki ...
Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja
Collapse
X
-
No popatrz, obok witów-sritów leją także RIS-a. Zatem obowiązkowy punkt do odwiedzenia. Mam nadzieję, że nie zamkną się na górnej fermentacji i jakieś dobre koziołki oraz porterki będą często się pojawiać.Last edited by chemmobile; 2013-10-05, 10:16.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pils, Brackie po 8zł, Rowing po 10zł.
Wczoraj jako pierwszy miałem okazję wypić piwo zaraz po 15:00Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Potwierdzam relację przedmówców - wystrój, klimat i co najważniejsze piwo - rewelacja. Nie wiem czy wszyscy zauważyli (bo widzialem zdziwione miny wychodzących), ale mają też świetne patio, to dodatkowy atut, z którego skorzystałem, a które Kontynuacja dzieli z pubem Szklana Ćma.
Comment
-
-
Byłem i ja na otwartym otwarciu - potwierdzam: przestronny lokal, szybka obsługa (brak kolejek), a wybór piw: znakomity! Obawiałem się, że będzie mocno Alebrowarowo, a tu po jednym piwie z danego browaru Żadnej nudy.
No i jeszcze jeden wielki plus: temperatura piwa - idealna, czyli nie za zimne. Jednak da się
BTW. Czarny Wdowiec był rewelacyjny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziwybór piw: znakomity! Obawiałem się, że będzie mocno Alebrowarowo, a tu po jednym piwie z danego browaru
Do tego plusem jest deska piwa: 6 x 118ml za chyba 20zł.
Lokal jest przyjemny, jasny, zrobiony z gustem. Mam jednak wrażenie, że trochę za ciasno są upakowane stoły przy sobie (te wysokie).
Aaa no i co jeszcze zasługuje na pochwałę - bar. 16 kranów rozwleczonych na ładnych kilku metrach daje poczucie pewnej swobody.
Zatem powodzenia Kontynuacjo, czasem pewnie będę zaglądał i zaciągał jakichś znajomych.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Piwne podstawy, pils i ale, w cenie 8 zł; reszta piw powyżej tej granicy, czyli Rynkowe ceny. Długi bar na plus. Jest swoboda ruchów, do tego obsługa bardzo pomocna, szybko reaguje. Zobaczymy za pół roku jak z tym dalej będzie Patio rzeczywiście super, nie trzeba wychodzić na fajkę przed lokal na ulicę. Aranżując lokal chciano chyba zadowolić różne grupy, bo od wejścia mamy klimat typowo barowy, dalej w sali "łowieckiej" zwykłe stoliki z krzesłami, a na końcu zakątek kanapowy. Generalnie lokal przyjemny z obsługą dbającą o każdy szczegół. Człowieka "z ulicy" może to tylko mile zaskoczyć i złagodzić ból wywołany spustoszeniem w portfelu
RIS z De Molena niedobry - zdecydowanie słodki i za mało palony. Na szczęście Czarny Wdowiec z nawiązką nadrobił te stoutowe braki.
Dwa Smoki to jakaś pomyłka. Było jedną z propozycji na pytanie o jakieś pszeniczne, bo żona chciała coś mniej gorzkiego. Albo nalano mi nie to piwo, albo piwowarzy uważyli coś innego niż chcieli - taka była moja pierwsza myśl. Dopiero dzisiaj przeczytałem recenzje na forum, które potwierdziły kolejny bubel piwny wypuszczony przez mikrusów. Szkoda, że obsługa nie ostrzegła, że jest zdecydowanie gorzkie i z witem nie ma praktycznie nic wspólnego. Mnie to jakoś specjalnie nie rusza, ale laika wprowadziłoby w błąd.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Trzeba czytać co jest napisane na tablicy a tam jak byk stoi amerikan witbier. Mówienie o bublu to jakieś nieporozumienie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Jeżeli autor/autorzy użyli słowa witbier, to logicznym jest oczekiwanie od piwa elementów tego stylu. Ich brak oznacza, że "witbier" to ściema lub bubel, towar wybrakowany; brakuje mu składowych witbierowych zadeklarowanych przez producenta.Last edited by chemmobile; 2013-10-07, 09:14.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
To akurat mój błąd bo kombinowałem z piwami do ostatniej chwili i nie zmieniłem opisu, który był do innego piwa. Dwa smoki to White IPA.
Comment
-
Comment