Mógłby ktoś raz na jakiś czas wrzucać co na kranach? nie mam konta na fb, a jak się nie ma, to nie możesz oglądać ich profilu.
Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja
Collapse
X
-
I ja w końcu odwiedziłem i wrażenia generalnie pozytywne, ponieważ mimo że poza tanio dostępnymi w hurcie piwami czeskimi typu Policzka która kosztowała 8 zł, zamawiając każde piwo musiałem szukać w kieszeniach papierowych banknotów, to jednak bardzo duży wybór i taka przyjazna atmosfera panująca w samym lokalu zachęcają do odwiedzin. Natomiast jeśli chodzi o wystrój to ja wolę jednak klimaty ciemniejsze typu ZUP. Tutaj świeża elewacja w jasnych raczej kolorach. Zaskoczyło mnie że w środku tygodnia większość stolików miało rezerwację, a po godz. 18 wszystkie stoliki były już zajęte, czyli zainteresowanie duże, ale zobaczymy jak to będzie za rok czy 2 lata wyglądało. I chyba właściciele podzielają moje zdanie, bo z tego co wiem ten biznes traktują przynajmniej na razie jako dodatkową pracę. Karty nie wymieniam bo z grubsza wiadomo że na 16 kranach wszystkiego można się spodziewać, a i rotacja jest częsta. Oceniam na 4 i jeszcze na pewno kiedyś tam zajrzę.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Wrocław, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja
Świetny pub. Wypadałoby zacząć od tego, że piwne menu nieustannie się zmienia więc praktycznie co tydzień można spróbować czegoś nowego, a wybór jest spory i zróżnicowany. Jednorazowo do wyboru ok 12 piw zarówno polskich jak i zagranicznych. Wnętrze jasne, przestronne bez zbędnych ozdób. Dodatkowo przy barze leżą karty za pomocą, których możemy oceniać jak smakowały nam dane piwa.
Comment
-
-
przed zakładaniem nowych wątków, sprawdź czy już takiego nie ma http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=104829Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wczoraj odbyła się prezentacja belgijskiego rzemieślniczego browaru Sainte Helene
http://sainte-helene.be/ oraz warzącego w nim kontraktowo Brasserie de La Semois, które
wykorzystują szczep drożdży używanych w klasztornym browarze Orval.
Myślę, że jeszcze coś jest na kranach z dużej gamy piw obejmujących obok klasycznych belgijskich gatunków również barley wine, stout czy american lager /pils/. Warto spróbować!
Comment
-
-
Wczoraj, spośród szerokiej gamy ciekawych piw, znajdowało się między innymi to smaczne piwo:
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=106351
Comment
-
-
Byłem tam niedawno, bardzo polecam Apple Fruitlambic. Świetne, leciutkie, orzeźwiające. Wydawało mi się trochę kremowe. Osobiście piłem jakieś ciemne (stout ?), ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć nawet patrząc na tablice wrzucane na face.
Sam lokal bardzo fajny, bardzo podobały nam się lampy na ścianach. Poza tym zastanawialiśmy się kto jest na fotkach w głębi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziOd dawna piszą, że piętro niżej. Nawet są foty na fb.
Comment
-
-
Jak już było wiadomo, że powstanie dodatkowe pomieszczenie, to nikt nic nie wspominał o drugim barze i kolejnych kranach/pompach, choć biorąc pod uwagę ostatnie wpisy na fb można się tego było spodziewać. Chłodnia pełna i brakowało kranów, by podpinać kolejne nowości, czy też kolejne warki piw.
Super sprawa.
Comment
-
-
Największe wrażenie zrobiła na mnie ilość miejsca i Ursa na kranie. W Warszawie tego nie mamy.
Jest dobrze, choć wybór piwa mnie nie powalił, to pomogła tu jego ilość.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
Comment