Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja

Wrocław po chwilowym zastoju goni resztę Polski w przyborze multitapów ( o Szynkarni już napisano ).

Tu ma być 16 kranów więc chyba najwięcej w mieście. Na razie zapowiedzieli AleBrowar.

Ważne dla mnie jest to, że praktycznie na Rynku będzie lokal gdzie można zaciągnąć znajomych.

W zapowiedziach jest mowa, że właściciele to piwosze, wiec pewnie są obecni na browar.bizie.

kontynuacjapub.pl

nd-śr: 16-1, cz-pt: 16-2, sb: 16-3
    facebook
    Last edited by Pendragon; 2014-02-25, 22:39.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • grew
    • 2009.05
    • 766

Ogólnie zapowiedziano, że będą wity-srity, więc jest nieźle Otwarcie ponoć 6-go października. Dobierającym piwa jest sam Bartek Napieraj. Beczki z piwem będą w chłodni, co jest niewątpiwą przewagą nad istniejącą konkurencją. Otworzą to zobaczymy jak wyszło

Comment

• LiN
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.03
      • 2

Czy coś już wiadomo nt. oficjalnego otwarcia?
      Ponoć miało być w tym tygodniu?
      Strona jeszcze nie działa, tak więc nic się nie dzieje w tym temacie?
      Gdy wydarzy się coś złego, pijesz, żeby zapomnieć.
      Kiedy zdarzy się coś dobrego, pijesz, żeby to uczcić.
      A jeśli nie wydarzy się nic szczególnego, pijesz po to, żeby coś się działo.

Comment

• Rogerson
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.08
        • 421

Według oficjalnego profilu na fejsie otwarcie ma być 6 października.

Comment

• concerto
          🍼
          • 2003.09
          • 859

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson Wyświetlenie odpowiedzi
          Według oficjalnego profilu na fejsie otwarcie ma być 6 października.
          Wcześniej nie czytałem, ale teraz otwarcie jest podawane na 5-tego. A dzień wcześniej zamknięte dla mas przetarcie kranów

Comment

• JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
            Wcześniej nie czytałem, ale teraz otwarcie jest podawane na 5-tego. A dzień wcześniej zamknięte dla mas przetarcie kranów
            No więc trzeba będzie iść masą do innej knajpy.
            MM961
            4:-)

Comment

• Rogerson
              • 2012.08
              • 421

Trochę denerwujące jest to, że do profilu na fb nie mają dostępu ludzie którzy nie mają konta na tym portalu.

Tak w ogóle ma ktoś jakiś przeciek co ma być na kranach w sobotę na oficjalnym otwarciu?

Comment

• rohozecky
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2008.11
                • 1840

Ważne dla mnie jest to, że praktycznie na Rynku będzie lokal gdzie można zaciągnąć znajomych.
                Zupełnie jakby dotąd takich lokali we Wrocławiu nie było
                ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• slavoy
                  🥛🥛🥛
                  • 2001.10
                  • 5055

Też mnie to zastanowiło...
                  Z drugiej strony, to współczuję znajomych, dla których świat kończy się wokół rynku. A dalej jest ciemnoooo i wilcy
                  Last edited by slavoy; 2013-10-03, 12:37.
                  Dick Laurent is dead.

Comment

• concerto
                    🍼
                    • 2003.09
                    • 859

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
                    współczuję znajomych
                    Znajomych mam różnych i wiekowo, i co do gustów.

Teksty typu "żal mi" "współczuję" zawsze wydawały mi się słabe i mało wnoszące.

Co do centrum: ZUP już jest jednak kawałek dalej, Academus dość drogi i mało zmienny w repertuarze. Tak więc ten lokal powinien być jednak alternatywą w ścisłym centrum.
                    Last edited by Maggyk; 2013-10-03, 14:26. Powód: poprawiono cytowanie

Comment

• slavoy
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

Teksty typu "żal mi" "współczuję" zawsze wydawały mi się słabe i mało wnoszące.

Co do centrum: ZUP już jest jednak kawałek dalej, Academus dość drogi i mało zmienny w repertuarze. Tak więc ten lokal powinien być jednak alternatywą w ścisłym centrum.
                      Zwrot może trochę niefortunny, nie bierz tego do siebie. Po prostu nie potrafię zrozumieć, gdy dla niektórych "wyjście na miasto" = do Rynku z najbliższymi uliczkami. Przez takie głupie podejście nie ma prawie żadnych knajp poza turystycznym starym miastem i Bogusławskiego, o której to ulicy też co niektórzy mówią "daleko".

A żeby było w temacie: Kontynuacji dam szansę, ale podejście mam sceptyczne. Czekam na naszą wersję klimatu praskich Zlych Czasów, a po zapowiedziach wynika, że aura tam będzie zupełnie inna.
                      Dick Laurent is dead.

Comment

• concerto
                        🍼
                        • 2003.09
                        • 859

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Zwrot może trochę niefortunny, nie bierz tego do siebie.

A żeby było w temacie: Kontynuacji dam szansę, ale podejście mam sceptyczne. Czekam na naszą wersję klimatu praskich Zlych Czasów, a po zapowiedziach wynika, że aura tam będzie zupełnie inna.
                        Nie biorę

Każdy nowy lokal to plus - w Wawie też są różne nowe knajpy ale w swej masie trafiają się i lepsze. W Z. Czasach nie byłem, ale generalnie każdy trochę inaczej odbiera knajpy i co dla jednego jest świetnym klimatycznym lokalem inni uznają za mordownię.

Co do Kontynuacji jeszcze: jeśli 16 nalewaków nie będzie oznaczać połowy różnych wariantów Opata i połowy piw np. z Miłosławia ( a z zapowiedzi AleBrowarowo-Pintowych raczej tak nie będzie ) to na pewno na przynajmniej jedno piwo zawsze warto będzie zajrzeć.

I zawsze można powołać wrocławski szlak piwny

Comment

• babalumek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.02
                          • 1207

Wątpię, choćby przez lokalizację, aby ten nowy lokal był atrakcyjniejszy cenowo chociażby od Akademusa. Większość piw zapewne będzie kosztowało powyżej 10 zł.
                          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Rogerson
                            • 2012.08
                            • 421

Ten kto spodziewałby się cen na poziomie 8zł musiałby być naprawdę naiwny. W ZUP ceny również średnio oscylują w okół 10-12 zł. To już nawet w Stacji na Bogusławskiego, ceny są na takim poziomie.

Generalnie nie ma co oceniać zanim nie otworzą, a nóż na wstepie będzie jakaś miła niespodziaka.

Tutaj ceny na tablicach raczej nierealne

Comment

• Stierlitz
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.09
                              • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson Wyświetlenie odpowiedzi
                              http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...tml#LokWrocTxt

Tutaj ceny na tablicach raczej nierealne
                              O ile mnie wzrok nie myli, pojemność podana jest tylko przy jednej pozycji, więc nie wykluczałabym tych cen, tylko przy mniejszej niż 0,5l pojemności. Zresztą, niedługo się przekonamy.

Comment

Przetwarzanie...
                              X