Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2852

... Ursa z Połoniny, Dwa Smoki ...
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

No popatrz, obok witów-sritów leją także RIS-a. Zatem obowiązkowy punkt do odwiedzenia. Mam nadzieję, że nie zamkną się na górnej fermentacji i jakieś dobre koziołki oraz porterki będą często się pojawiać.
      Last edited by chemmobile; 2013-10-05, 10:16.
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 915

No i po otwarciu. Bardzo fajny pub, świetny wystrój, klimat, muzyka. No i co najważniejsze: bardzo atrakcyjny wybór piwny. Będę częstym gościem

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

W jakich cenach jest np Pils, Brackie i Rowing Jack?
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Pils, Brackie po 8zł, Rowing po 10zł.

Wczoraj jako pierwszy miałem okazję wypić piwo zaraz po 15:00
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• babalumek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1207

Dzięki, czyli nie za drogo jak na rynek. Trzeba będzie zajrzeć w najbliższej przyszłości.
              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Rogerson
                Porucznik Browarny Tester
                • 2012.08
                • 421

Potwierdzam relację przedmówców - wystrój, klimat i co najważniejsze piwo - rewelacja. Nie wiem czy wszyscy zauważyli (bo widzialem zdziwione miny wychodzących), ale mają też świetne patio, to dodatkowy atut, z którego skorzystałem, a które Kontynuacja dzieli z pubem Szklana Ćma.

Comment

• grew
                  • 2009.05
                  • 766

Byłem i ja na otwartym otwarciu - potwierdzam: przestronny lokal, szybka obsługa (brak kolejek), a wybór piw: znakomity! Obawiałem się, że będzie mocno Alebrowarowo, a tu po jednym piwie z danego browaru Żadnej nudy.
                  No i jeszcze jeden wielki plus: temperatura piwa - idealna, czyli nie za zimne. Jednak da się

BTW. Czarny Wdowiec był rewelacyjny.

Comment

• wasyll
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
                    wybór piw: znakomity! Obawiałem się, że będzie mocno Alebrowarowo, a tu po jednym piwie z danego browaru
                    Nie tyle z danego browaru co z każdego stylu. Z 16-stu piw dostępnych na kranach, nie było piwa, które by się powtarzało stylowo, za co wielki plus.

Do tego plusem jest deska piwa: 6 x 118ml za chyba 20zł.

Lokal jest przyjemny, jasny, zrobiony z gustem. Mam jednak wrażenie, że trochę za ciasno są upakowane stoły przy sobie (te wysokie).

Aaa no i co jeszcze zasługuje na pochwałę - bar. 16 kranów rozwleczonych na ładnych kilku metrach daje poczucie pewnej swobody.

Zatem powodzenia Kontynuacjo, czasem pewnie będę zaglądał i zaciągał jakichś znajomych.
                    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• chemmobile
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.03
                      • 2168

Piwne podstawy, pils i ale, w cenie 8 zł; reszta piw powyżej tej granicy, czyli Rynkowe ceny. Długi bar na plus. Jest swoboda ruchów, do tego obsługa bardzo pomocna, szybko reaguje. Zobaczymy za pół roku jak z tym dalej będzie Patio rzeczywiście super, nie trzeba wychodzić na fajkę przed lokal na ulicę. Aranżując lokal chciano chyba zadowolić różne grupy, bo od wejścia mamy klimat typowo barowy, dalej w sali "łowieckiej" zwykłe stoliki z krzesłami, a na końcu zakątek kanapowy. Generalnie lokal przyjemny z obsługą dbającą o każdy szczegół. Człowieka "z ulicy" może to tylko mile zaskoczyć i złagodzić ból wywołany spustoszeniem w portfelu

RIS z De Molena niedobry - zdecydowanie słodki i za mało palony. Na szczęście Czarny Wdowiec z nawiązką nadrobił te stoutowe braki.
                      Dwa Smoki to jakaś pomyłka. Było jedną z propozycji na pytanie o jakieś pszeniczne, bo żona chciała coś mniej gorzkiego. Albo nalano mi nie to piwo, albo piwowarzy uważyli coś innego niż chcieli - taka była moja pierwsza myśl. Dopiero dzisiaj przeczytałem recenzje na forum, które potwierdziły kolejny bubel piwny wypuszczony przez mikrusów. Szkoda, że obsługa nie ostrzegła, że jest zdecydowanie gorzkie i z witem nie ma praktycznie nic wspólnego. Mnie to jakoś specjalnie nie rusza, ale laika wprowadziłoby w błąd.
                      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Trzeba czytać co jest napisane na tablicy a tam jak byk stoi amerikan witbier. Mówienie o bublu to jakieś nieporozumienie.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

Jeżeli autor/autorzy użyli słowa witbier, to logicznym jest oczekiwanie od piwa elementów tego stylu. Ich brak oznacza, że "witbier" to ściema lub bubel, towar wybrakowany; brakuje mu składowych witbierowych zadeklarowanych przez producenta.
                          Last edited by chemmobile; 2013-10-07, 09:14.

Comment

• bobza
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2009.01
                            • 222

To akurat mój błąd bo kombinowałem z piwami do ostatniej chwili i nie zmieniłem opisu, który był do innego piwa. Dwa smoki to White IPA.
                            http://www.alebrowar.pl/

http://www.facebook.com/AleBrowar

Comment

• grew
                              • 2009.05
                              • 766

"Amerkian" oznacza, że coś "mocno", zwykle "mocno chmielony" - myślę, że każdy choć trochę zainteresowany tematyką piwną to wie.

Comment

• chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

A ktoś jeszcze bardziej zainteresowany tematyką wie, że piwo to nie tylko chmiel.

Comment

Przetwarzanie...
                                X