Wiedzą, dlatego to piwo było jednym z najlepiej się sprzedającym w sobotę.
Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Wielkość sprzedaży wyznacznikiem poprawności piwa. Czyli co, w skali kraju Tyskie jednak najlepsze? Chrońcie dobre lokale przed takimi doradcami.Last edited by chemmobile; 2013-10-07, 12:09.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Chróńcie ten kraj od demagogów i od niewolników BJCP.Last edited by jacer; 2013-10-07, 12:10.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Proszę się skupić na lokalu. Kwestie smaków piwa proszę poruszać w dziale do tego przeznaczonym.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziProszę się skupić na lokalu. Kwestie smaków piwa proszę poruszać w dziale do tego przeznaczonym.
Comment
-
-
Dziękuję za zaproszenie na otwarcie. Oferta 16 kranów dosyć rozpięta gatunkowo, można znaleźć coś dla siebie. Na inauguracji można było popróbować piwek w kufelkach degustacyjnych 0,1l (z logo Kontynuacji, o kształcie cylindrycznym, niełatwo ocenić z nich aromat). Obsługa zręcznie rozlewała / podawała kolejne zamówione piwa. Oby tak sobie radzono podczas zwykłego dnia. Lokal jasny, wysoki (ładne sklepienia), podzielony na 3 sekcje. Umiejscowienie beczek w chłodzonym ex-skarbcu robi wrażenie, szczególnie że dojście doń prowadzi przez masywne drzwi sejfowe, które nadal są w użyciu.
Po artykule GW, Kisslinga spodziewałem się gigantycznego na suficie, a on taki jakiś rachityczny z małego portreciku zerkał na nalewaki
Nie miałem problemu z Dwoma Smokami, spodziewałem się fajnie chmielonego witka i go dostałem. Ursa i co gorsza Mastne (co się z tym piwem stało?) niestety bardzo słabe. Moim zwycięzcą była Czarna Wołga z Artezana... nu... Ogólnie pozytywne wrażenia.
Fajny trójkąt się tu poczynił: ZUP - Szynkarnia - Kontynuacja.Last edited by ART; 2013-10-08, 09:45.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mi się ten lokal bardzo podobał, jak byłam w niedzielę po Jarmarku Jadwiżańskim, ale ponieważ byłam już po kilku domowych piwach, to zdecydowanie muszę jeszcze ten pogląd zweryfikowac
Przede wszystkim fajnie, że nie jest to ciasna klita. Ławy gęsto, ale nie czuje się klaustrofobii. Skarbiec mnie trochę rozczarował, bo oczyma wyobraźni widziałam wielgachne lochy
Ogólnie odniosłam wrażenie, że można tam będzie wpaśc samemu na browara i przy okazji poznac jakichś ciekawych ludzi przy barze - zobaczymy, czy mnie przeczucia nie mylą
Comment
-
-
Ja nie byłem na otwarciu, tylko dzień po oraz dzisiaj. Mogę zatem stwierdzić, że wrażenia się nie zmieniły. Po pierwsze długi szynkwas, bardzo duża i czytelna tablica z piwami obok której podane jest hasło do wifi - mała rzecz, a cieszy. Wystroju nie będę oceniał, bo nie o to chodzi w knajpie z piwem. W lokalu jest bardzo czysto, mam nadzieję, że utrzymają ten poziom. Piwa ciekawe, ale dzisiaj wariacje na temat pale ale i stoutów Jak dla mnie zajmowały za dużo miejsca. Bardzo cieszyłą mnie obecność Portera(nie porteru) z Sierra Nevada i Firts Frontiera z To Ol. Ogromnym plusem pubu jest piwo serwowane w odpowiedniej temperaturze, ani jedno nie zdarzyło się za zimne. Dzisiaj główną atrakcją wieczoru był brand menago za barem, za to też plus
Ogólnie knajpa warta polecenia, jako hejter z browar.bizu starałem doszukać się jakiś mankamentów, ale jak na razie nie udało mi się.
Comment
-
-
Sam lokal mi się bardzo podoba, jasny, muzyka niezbyt głośna, nie przeszkadza w rozmowie, dobre piwa.
Ale dlaczego szklanki z Kontynuacji mają marker 0,5l na poziomie rzeczywistym 0,44l? Nie po to płacę powyżej 10zł za piwo, żeby mnie ktoś ładował na ponad 10%. Zakupcie tam browar z butelki i niech wam przeleją do szkła. Kupowałem w zeszłym tygodniu dla znajomej jakiś bezalkoholowy browar i za pierwszym razem myślałem, że producentowi się nieco za dużo do butelki nalało ale nie.Last edited by zajf; 2013-10-14, 10:36.
Comment
-
-
Wczoraj zrobiłam powtórkę z Kontynuacji i dalej mi się podoba. Tym razem siedzieliśmy w czymś w rodzaju loży- świetne miejsce, niezbyt odseparowane od reszty knajpy, a mimo to zaciszne. Muzyka nie przeszkadza w rozmowie i jakkolwiek nie jest to mój ulubiony rock/heavy/blues to też i nie diskobandżo - zatem uszy mi nie rani.
Bardzo smaczny chleb ze smalcem i ogórem do przyrządzenia samemu - mam nadzieję, że zostanie w ofercie. Wczoraj nie miałam kiedy zjeśc obiadu i poratował mnie nieco
Mogę się ewentualnie przyczepic do celebryckiej ściany z fotami, ale rozumiem, że to w jakiś sposób może kogoś przyciąga (o, patrz, z tym gościem rozmawiałem na FDP!!! ). Acha - no i ta podziałka 0,5 na szklance - też to już od kogoś słyszałam, że przy zamówieniu butelkowego wychodzi jej nieprawidłowośc - rozumiem, że to jakieś przeoczenie do weryfikacji, bo nie podejrzewam celowego wprowadzania w błąd.Last edited by Marusia; 2013-10-14, 10:48.
Comment
-
-
W sumie to na tablicy z cenami nie podają lanej objętości Jakoś nie chce mi się wierzyć, że właściciele popełnili tak fatalny błąd przy zakupie szklanek. Z drugiej strony... niedawno kupowaliśmy 3 kartony szklanek do lokalu i bardzo się zdziwiłem, że dostepne są szklanki do piwa o bardzo niestandardowych objętościach. Trzy razy upewnialiśmy się, że bierzemy półlitrowe...Last edited by chemmobile; 2013-10-14, 10:54.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Szklanki są 0,5 l., natomiast nastąpił błąd w drukarni która nanosiła nadruki. Obsługa jest poinformowana o temacie i wie że ma nalewać nieco więcej, poza tym cały czas za barem jestem ja lub ktoś z trójki właścicieli. W razie wątpliwości zapraszam.
Nowe szklanki będą jutro lub w środę.
Comment
-
-
Degustacja już podskoczyła z 20 na 25zł za zestaw. Już mi się nie kalkuluje.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment