Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan
Wyświetlenie odpowiedzi
Wroclaw, Ofiar Oświęcimskich 17, Kontynuacja
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziA wiecie co z dolnym barem? Ostatnio widziałem, że był zamknięty i żadnych piw nie było wypisanych na tablicy.
P.S. Obsługi zapomniałem zapytaćwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
To znaczy, że lokal już okrzepł na rynku i ma się dobrze, jak pozostałe. A może to sposób na manifestację poparcia dla bojkotu Ciechana (info z facebooka - Kontynuacja nie lubi Ciechana).Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Nie wiem co to znaczy że lokal okrzepł, ale jeśli to że ma się dobrze poznaje się po zmanierowanej obsłudze, to chyba masz rację. Poza tym mi nie odpowiada samo wnętrze, to nie jest piwiarnia w moim stylu. No ale co kto to lubi.
Za piwami z Browaru Ciechan nie przepadam, jedynie Grand Prix jest OK jak dla mnie, więc w sumie to że tych piw tam nie było to mnie akurat nie zmartwiło.Last edited by Sudety; 2014-09-24, 14:41.
Comment
-
-
O ile początkowo zachłysnąłem się Kontynuacją, w szczególności zaś ilością kranów w niej i wyborem piwnym (który kiedyś był lepiej zróżnicowany niż obecnie), tak po jakimś czasie mój stosunek do tego pubu znacznie się ochłodził, a jakiś rok temu przestałem do niego chodzić.
Stało się tak głównie za sprawą cen, w których Kontynuacja niechlubnie "przodowała" przez długi czas (teraz chyba pobiła ją Marynka/Targowa), po tym jak kilka razy pod rząd zaobserwowałem że wśród 25 piw nie ma żadnego poniżej 12 zł - stwierdziłem że nie jest to miejsce dla mnie. A bynajmniej nie było to 25 "witów-sritów", ale też zwyczajne lagerki i inne piwa które w ZUPie czy w Szynkarni piło się za 1-3 zł taniej. Niby taka złotówka to nic, ale jednak pokazuje to stosunek do konsumenta, w moim przypadku akurat symboliczna złotówka okazała się kluczowa. No i druga sprawa to piwa zagraniczne za przysłowiowy milion dolarów, myślę że niektórzy browarnicy by się zdziwili jak bardzo PRODUKTEM PREMIUM są w Kontynuacji ich wyroby
Klimat to sprawa umowna i zależna od gustu, a często nawet i dnia/nastroju - umówmy się. Czytam swój post (nr. #33) sprzed dwóch lat - "Bardzo fajny pub, świetny wystrój, klimat" i się zastanawiam, czy ja na pewno pisałem o Kontynuacji - ale też biorę pod uwagę, że moja niechęć mogła wpłynąć i na ocenę klimatu, niemniej nie powiedziałbym że jest to miejsce do którego idzie się posiedzieć, pogadać - tylko napić piwa którego nie ma gdzie indziej i uciekać dalej.
Parę razy (<10) od tego czasu zdarzyło mi się tam wpaść, głównie gdy lali tam piwo którego bardzo chciałem spróbować, a nie było ono lane nigdzie indziej. Ostatnio trafiła mi się taka kuriozalna sytuacja. Po wnikliwych badaniach ontap.pl rozplanowałem sobie wieczór, który zamierzałem zacząć w Kontynuacji deseczką piwną (6x0,125l. za 25 zł). Co prawda nie jestem fanem takiego typu deseczek, o wiele bardziej podchodzi mi Szynkarniowy (3x0,2l za 15 zł), ale akurat tak się złożyło że w Kontynuacji było sporo piw, które chciałem spróbować, no a nie chciałem tam długo siedzieć. Jednym z piw był RIS ze Stu Mostów - a jako że a) RIS b) Kontynuacja, czyli efekt podwójnego premium, postanowiłem się upewnić u pani barmanki odnośnie cen: no i się dowiedziałem że cena za deseczkę polskich piw to faktycznie 25 zł. OK - zamawiam. Po wyliczeniu wszystkich sześciu piw dowiaduję się że jednak nie, tam jest Russian Imperial Stout! więc deseczka musi być droższa. Ale jak to? No tak to, piwo niby polskie, ale to RIS, płynne złoto, więc liczą go jako piwo zagraniczne - 5 zł drożej. Ale halo, do tego kolejne 5 zł za porter z Widawy, bo to piwo jest KRAFTEM ROKU 2015, więc też się liczy więcej. Wychodzi zatem 35 zł za deseczkę. Dziękuję, do widzenia. Dla porównania, brany tego samego dnia w Szynkarni RIS z Bednar, nie podniósł magicznie ceny deseczki. I tam też wszystko jest ładnie rozpisane - z którym piwem jest drożej i o ile, człowiek wie czego się może spodziewać.
Żeby nie wyszło na post typowo hejterski, powiem co mi się w Kontynuacji podoba: po pierwsze obsługa - spotkałem samych sympatycznych ludzi (albo przynajmniej: bez zarzutu), po drugie muzyka - dobra, trafia w moje klimaty.
Kontynuacja to sztandarowy przykład potwierdzający fakt, że ilość kranów to nie wszystko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziKontynuacja to sztandarowy przykład potwierdzający fakt, że ilość kranów to nie wszystko.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziNie wszystko, ale wystarczająco by przyciągnąć tłumy ludzi...
Comment
-
Comment