Wrocław, Św. Antoniego 2/4, Dojutra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Wrocław, Św. Antoniego 2/4, Dojutra

W grudniu powstał nowy, wrocławski multitap - 10 kranów. Podczas mojej wizyty (piątek) na nich różnie, z jednej strony Sweet Nygus, Ce n'est pas IPA i Strong Witbier ze Stu Mostów, z drugiej strony dwa paskudne piwa z niemieckiego browaru Wittichenauer: Premium Pils i Lausitzer Kupfer. Do tego jasny Krakonos, chyba Kriek z Lindemansa, reszty nie pamiętam. Ogólnie powiedziałbym że przeciętnie, ale z paroma perełkami. Spora rozpiętość cenowa - z jednej strony Krakonos za 8 zł, z drugiej Sweet Nygus za... 15.

Pub znajduje się zaraz obok Klubokawiarni Szajba, w Pasażu Pokoyhof. O rzut kamieniem jest też Bike Cafe.

Klimat całkiem przyjemny, choć bardziej klubowy, nie każdemu podejdzie. Miła obsługa.

Facebook: https://www.facebook.com/dojutrabar
    Ostatnia zmiana dokonana przez Shedao; 2015-02-16, 12:45.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
    [...]Spora rozpiętość cenowa - z jednej strony Krakonos za 8 zł, z drugiej Sweet Nygus za... 15.

[...]
    Zważywszy, że Krakonos w browarze stoi po jakieś 1,2-1,5 zł za pół litra (w zależności od plato i beczki) to lokal robi ukłon w stronę klienta aby ten nie doznał zbytniego szoku i wybrał jednak piwo rewolucyjne. Zresztą nie tylko ten lokal, to taka ogólnopolska misja...
    Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2015-02-16, 12:53.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

ciach, ciach
      Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2015-02-16, 12:53.

Comment

• Rogerson
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.08
        • 421

Może to tylko złudzenie ale ich logo, czy menu bardzo ale to bardzo przypominają mi pobliską Szynkarnię. Zresztą target piwny nie jest u nich chyba numerem jeden, bo na fb nie widziałem ani jednej informacji o tym co aktualnie jest na kranach.

Comment

• Shedao
          🥛🥛🥛🥛
          • 2007.09
          • 930

W dniu dzisiejszym na pięciu kranach znajdował się Doctor Brew - Saxy Berry (17 zł), reszta jakoś po 12. Do tego jasny Kranonos, Skalak, coś niemieckiego... ogólnie oprócz Doctora nic godnego uwagi.

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Dla mnie Krakonos zawsze jest godny uwagi Szczególnie na tle nieprzyzwoicie drogich tzw. rzemieślniczych piw klasy premium
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Shedao
              🥛🥛🥛🥛
              • 2007.09
              • 930

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
              Dla mnie Krakonos zawsze jest godny uwagi Szczególnie na tle nieprzyzwoicie drogich tzw. rzemieślniczych piw klasy premium
              Tak, tylko to już lepiej przespacerować się pod nasyp i wypić tego samego Krakonosa za 2-3 zł taniej

Comment

Przetwarzanie...
              X