Wrocław, Ruska 58/59, BLT & Taps

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Wrocław, Ruska 58/59, BLT & Taps

Kiedyś (zanim powstało Burger Ltd.) chodziłem tam czasem na burgery, tymczasem dziś - całkowicie przypadkiem - dowiedziałem się, że lokal ten serwuje również dobre piwo. Przeglądając ich profil na Facebooku można zauważyć, że "piwna rewolucja" zaczęła się tam w marcu, obecnie jest 8 kranów na których znajdziemy:
    (dane na 22.04)
    Birbant Black AIPA za 12 zł
    Profesja Bursztynnik i Permon Honey Ale za 11 zł
    Lwówek Jankes i Ciechan AIPA za 10 zł
    Primator Weizenbier za 9 zł
    Krakonos 11 za 7 zł

Do tego spory wybór jedzenia, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.

Lokal położony jest o rzut kamieniem od Pod Latarniami, blisko jest też do ZUPu, Szynkarni czy Kontynuacji.

Ostrzegam: nie należy się tam spodziewać klimatu piwiarnianego. Poziom 0 określiłbym jako hipsterski, a poziom -1 jako restauracyjny.

Facebook: https://www.facebook.com/bltwroclaw
    Strona: http://blt.wroclaw.pl/
  • dzemek
    Porucznik Browarny Tester
    • 2010.12
    • 450

Byłem na weekend we Wrocławiu, właśnie miałem szukać tematu o tym lokalu. Wstąpiliśmy tam w celu zjedzenia czegoś a okazało się, że leją też całkiem niezłe piwo. Tortilla za 13 zł, podzielona na dwa kawałki, bardzo fajna, porcja w sam raz do piwa.
    Ceny dość fajne, nawet teraz nie umiem sobie przypomnieć co piłem. Miało coś około 4 %, cena 10 zł/0,5 l (przynajmniej wyglądało to na pół litra ), jakiś polski kontraktowiec (było to w sobotę 25.04.2015, godz. 21:00). Poza tym lały się piwa wymienione wyżej. Na facebooku widać zdjęcia bardzo dużego stolika (gdzieś na ok. 12 osób), mniejsze stoliki (2/4 osoby). Obsługa bez zarzutu. Zamówienia składa się przy barze, podając numer stolika. W części restauracyjnej nie byłem.
    Może super piwne miejsce to nie jest, ale wstąpić na jedno i przejść dalej do innych lokali jak najbardziej

Comment

• szwejk24
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.02
      • 1

normalnie tylko tu czytam ale aż, założyłem konto żeby się wypowiedzieć, ogólnie BLT to moje ulubione miejsce we Wrocławiu jeśli chodzi o spędzanie wieczorów, zazwyczaj trzeba zadecydować czy chce się iść na dobre piwo czy na dobre jedzenie, a tutaj można zamówić oba, jak już @dzemek pisał tortille są świetne ale jak dla mnie totalnym faworytem jest burger z mięsem black angus i jakaś APA (w ten weekend mieli Babe Jagę na pewno i Birbanta chyba). Za dużą Babę Jagę płaciłem 12zł i była najdroższa akurat wtedy, zazwyczaj mają do wyboru z 8 gatunków piw (głównie z małych browarów) najtańsze po piątce czyli ceny więcej niż uczciwe jak na nowoczesny lokal w samym centrum a wybór wielki, polecam bardzo

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Wstąpiłem tam tydzień temu na piwko i jedzonko. Jedzenie całkiem niezłe, nie żeby na kolana padać, ale ok. Oferowane piwo przypadło mi do gustu, trochę kontraktowych i trochę dobrej klasyki typu Brackie i Primator 11, a także Żywiec Białe. Ceny przystępne. Lokal raczej na przekąszenie czegoś przy piwku niż do siedzenia wieczorami - byłem tylko w części parterowej. Ogólnie ok.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...
        X