Wrocław, Rynek 7, Heca

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Wrocław, Rynek 7, Heca

W lokalu znajduje się 8 kranów. Dzisiaj, podczas mojej wizyty, czynne było 6:
    Stu Mostów - Nigredo, Pale Ale oraz Pils - 13/10 zł (odpowiednio za: 0,5l. i 0,3l.)
    Brackie 8/6 zł
    Żywiec Porter 9/7 zł
    Cieszyńskie Mastne 9/7 zł

Do tego Żywiec Białe (9/7 zł) oraz ten doppel weizen IPA blablabla cośtam ze Stu Mostów (16/13 zł) - obu piw akurat nie było.

Jest to chyba pierwszy lokal z piwem rzemieślniczym na samym rynku, ceny cóż... rynkowe , w przypadku Stu Mostów jest to przebitka 2 zł w stosunku do innych lokali (i samego browaru).

Jest to pub do którego warto kierować swoje kroki w poszukiwaniu nowinek z Grupy Żywiec - jakoś w... listopadzie? grudniu? udało mi się dorwać tam Żywca APA - jeszcze w czasie gdy istniały tylko testowe warki tego piwa wypuszczane do garstki lokali. Teraz jest tam nowe Mastne.

Jako ciekawostkę dodam, że również jakoś pod koniec zeszłego roku piłem tam Ce n'est pas IPA Ambrèe z Pinty, za 10 zł... podczas gdy w znajdującej się w - jakby nie było - gorszej lokacji Kontynuacji - multitapie "z misją", tzn. nastawionym typowo na piwo rzemieślnicze, to samo piwo było za 12 zł. Tak samo Rowing Jack był tam wtedy za dychę. Teraz lokal, jak i wiele we Wrocławiu, nawiedziła plaga przecenionego Stu Mostów, ale przecież chyba nie na zawsze?

Wystrój OK, w stylu nowoczesnym, ale nie hipsterskim. Mi siedziało się tam dobrze. Sympatyczny barman.

Facebook: https://www.facebook.com/alebedzieheca
    Otwierają o 16.
Przetwarzanie...
X