Miedzianka, Miedzianka 57b, Browar Miedzianka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2002.05
    • 2879

Po pierwsze, podziwiam właścicieli, którzy zainwestowali niemałe pieniądze w tak nieoczywistym miejscu jak Miedzianka. Tylko, że inwestycja musi się zwrócić, a w Polsce sezon krótki więc jednak koncepcja trochę trzeszczy.

Pierwsze co nas wita, to płatny parking. 10 PLN za auto, na klepisku u sąsiada. Przy 30 stopniowym upale w cenie można dostać jeszcze pylicy, bo ruch jak w centrum handlowym przed pandemią. Plus, że dostałem paragon fiskalny.

W samym browarze tłumy, pełna sala oraz taras. Wolne miejsca tylko w ogródku, który chyba kiedyś był parkingiem.

Karta dań zmieniona pod turystyczne upodobania krajanów (burgery, pizza i makarony). Małym drukiem na dole karty informacja, że w godzinach szczytu na realizację zamówienia można czekać nawet 1,5h. No ale w sumie w okolicy konkurencji brak, zatem właściciel może sobie na to pozwolić.

Ceny lanego piwa nadal 8 PLN. Ceny jedzenia od około 20-25 PLN, wzwyż. Wybór pada na burgery. Na szczęście nie trzeba było na nie aż tak długo czekać. Samo jedzenie smaczne choć za tą cenę (26-30 PLN) nie powala (burger to burger, nie spodziewajcie się frytek czy surówki w zestawie). Obsługa miła, ale zdezorientowana oraz niezbyt liczna.

O samej architekturze browaru wiele już napisano. Mi bryła i minimalizm odpowiada. Samo jednak zaaranżowanie sali i tarasu przypomina stołówkę zakładową. Z pewnością można by to zrobić ciekawiej.

Podsumowując wizytę, mam mocno mieszane uczucia. Choć jak patrzę na inne oceny w internecie to widać, że i tak trafiłem dobrze . Samo piwo smaczne, choć brane na wynos dużo traci (moje było mocno odgazowane). Jeśli miałbym zawitać znów to na pewno nie w sezonie.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 915

Miedzianka odwiedzona ponownie po sześciu latach, w poniedziałek 03.01. Wrażenia mam ponownie pozytywne. Doceniam, że wciąż nie zmieniła się cena piw i dalej dostaniemy je za 8/6 zł. Szacunek. W karcie było aż dziewięć piw: Cycuch, Rudawskie, Mniszek, Wołek, Kurt, Górnik, Złoto Miedzianki, Boberek, San Fran Trzińsko. Skusiłem się na deseczkę degustacyjną, wszystkie piwa wypadły naprawdę dobrze. Na sali w okolicy godziny 13 pustki, parę osób, a więc obsługiwani byliśmy szybko i sprawnie. Widok z browaru niezmiennie piękny.
      Dobre miejsce na piwnej mapie Dolnego Śląska.

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9790

Obiekt nadal prosperuje nieźle.
        Sporo klientów w piątkowe przedpołudnie, mimo ulewy (a może właśnie dlatego?).
        Wpadają też ludzie, chcący jedynie (tak, jak my) kupić piwa na wynos. Można też kupić gadżety browaru.

Comment

Przetwarzanie...
        X