Wrocław, Piaskowa 17, Targowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Wrocław, Piaskowa 17, Targowa

W piątek powstał we Wrocławiu kolejny lokal z dobrym piwem, aż dziw że ten fakt przeszedł na forum bez rozgłosu Mieści się on w piwnicy pod wieżą zegarową Hali Targowej. Ciekawa lokalizacja, w sam raz na krótki spacerek z multitapowego zagłębia, a dla tych bardziej zmęczonych - przystanek tramwajowy zaraz przy wyjściu z lokalu. W środku ładnie - klimatycznie, choć jeszcze bardzo "świeżo", ale siedzi się tam przyjemnie. Ogródka brak.

12 kranów, w niedzielę wybór z nich był przeciętny. Z jednej strony klasyka knajp spod nasypu typu Krakonos, Chlumecky Vit itd. (tyle że o parę zł droższa), z drugiej jakieś drogie zagraniczniaki a'la Kontynuacja, ja skusiłem się na coś pośredniego, czyli Phantoma z Kingpina za 13 zł. Ceny za piwo standardowe, lekko odchylające ku kategorii "wysokie", natomiast jedzenie jest w większości zwyczajnie drogie.

Ogólnie - wrażenia mam mieszane, może wpadnę tam na ponowne odwiedziny za jakiś czas, ale póki co raczej mnie nie ciągnie.

Facebook: https://www.facebook.com/targowawroclaw
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Też byłem zrobić rekonesans. Poza piwami o których pisze Shedao były: Stu Mostów (ze 4 nalewaki), Profesja (1), Kingpin (3), del Borgo.

Jedzenie raczej do piwa, choć była ryba (sola) i polędwica wołowa, pierogi.

Bardzo ładny wystrój, trochę piwnicznie, ale mi się podobało. Po zwiedzeniu wnętrza poszedłem w bardziej znane mi i bardziej zróżnicowane piwnie miejsca.

Comment

• derius
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.07
      • 35

Wczoraj odwiedziliśmy placówkę piwno-restauracyjną. Część podziemna bardziej nam przypadła do gustu ciekawy wystrój i aranżacja oraz malowidła na ścianach przyjemnie komponują się a do tego muzyka nie nachalna można rozmawiać. A teraz najważniejsze piwo jego nazwy wyeksponowane nad barem z cenami itp. Ceny jak wszędzie z lekkim odchyleniem ku górze. Zamówiliśmy pszenicę i milk stouta bez zarzutu dobra temp. oraz szybka obsługa, która się interesuje klientem. Część gastro znamy z menu a tu ceny wysokie. Na gorze w ogródku tłoczno i hałaśliwie jakieś wycieczki itp więc ze spokojem mogę polecić odwiedziny część piwniczną.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23994

Fajne są wkomponowane reprodukcje rysunków technicznych hali. Wstyd się przyznać, ale po beergeeku byłem tu na kawie
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Obszyte pluszem ławy i serwetniki na stolikach jak z amerykańskiego baru bardzo źle komponują się z architekturą budynku i rysunkami na ścianach.

Obsługa w porze obiadowej snująca się i czekająca na... no właśnie, na co? Aby zasłużyć na reakcję kelnerki musiałem ostentacyjnie zamówić piwo u barmana.

Piwo drogie, czyli typowe 13 zł za większość. Jedzenie również nietanie ale dobre. 29 zł za boczek confi z konfiturą z cebuli to sporo i przyjąłbym bez zmrużenia gdyby nie puree selerowe chłodne a redukcja piwna smakująca i wyglądająca jak sos tofi, ciekawe z jakiego piwa?

Miejsce chyba dla początkujących kulinarnych hipsterów

Comment

Przetwarzanie...