Wrocław, Kurkowa 41/1A, Pub Sabotaż [zamkniete]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12709

Wrocław, Kurkowa 41/1A, Pub Sabotaż [zamkniete]

Kontraktowy browar Sabotaż otworzył wiosną swój pub. Znajduje się on bodaj w dawnym barze Zapiecek czy jakoś tak. Miejsce sprawia wrażenie, że wciąż się rozkręca i organizuje- zwykła schładzarka na barze i dwa ich piwa z kija po 12 PLN (widziałem wita i jakieś z hibiskusem, poza tym chyba butelka). Z tego co widziałem jest to też wegański bar (a może przede wszystkim). A z tego co wyczytałem:

Browar Sabotaż, Wrocław. 2480 osób lubi to · 90 użytkowników tu było. Bar piwny

stanowi miejsce, w którym organizowane są spotkania czy imprezy o mocno lewicowym zabarwieniu, co nie umknęło uwadze okolicznych środowisk patriotycznych. W zeszłym tygodniu mieli wybitą szybę oraz namalowany krzyż celtycki i siusiaka (zapewne autoportret autora dzieła).

Piwa nie piłem, bo byłem w "przelocie" a okazało się, że leją tylko do 0,5 l. Wyglądało trochę tak jakby nie byli przygotowani na małe piwa i chyba nie mieli odpowiedniego szkła.
  • e-prezes
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19275

E tam patriotycznych... zwykłe bojówki narodowców.

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12709

Lokal zamknięty (do wynajęcia).

Comment

• fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3491

Plany mieli ambitne, pięknie wstawiali kit o własnym browarze, dobrze musiałem poszukać, że to kontraktowcy.

Na fejsie miałem ich podlajkowanych ale, faktycznie propaganda straszna tam była uskuteczniana.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12709

A ja jeszcze przed tym jak zaczęli warzyć wiedziałem, że to kontraktowcy.
          Działali w ramach spółdzielni socjalnej.

Comment

Przetwarzanie...
          X