Wrocław, Św. Mikołaja 8, Doctors' Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Wrocław, Św. Mikołaja 8, Doctors' Bar

Wpisuję z kronikarskiego obowiązku. Przechodziłem w sylwestra i rzucił mi się w oczy. Nie wchodziłem, ale mają koło 10 kranów, bo deska z rozpiską była na zewnątrz. Nie patrzyłem czy tylko swoje piwa Doktorów, czy coś więcej.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Z tego co kojarzę, to swoich piw nigdy nie mieli tam więcej niż połowę. Ale też mówiąc 'swoich', wskazujemy, że to firmowa knajpa Doctor Brew, a tak podobno nie jest (kiedyś rozmawiałem z którymś z barmanów, ale jaka historia się za tym kryje to sobie nie przypomnę).
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• concerto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2003.09
      • 859

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
      wskazujemy, że to firmowa knajpa Doctor Brew, a tak podobno nie jest
      Wątpię aby browar nie reagował na taką sugestię w nazwie, gdyby nie mięli jakiegoś układu. Zresztą jak piszesz serwują sporo ich piwa. A możliwości jest dużo - od luźnej współpracy po Pintę.
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
        bastion
        Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
        Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
        W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
        2023-12-28, 20:28
      • Shedao
        Wrocław, św. Mikołaja 56, Tawerna pod kilem
        Shedao
        Lokal działa, jak na Wrocław, już bardzo długo, bo od bodajże 2004 roku. Klimaty morsko-marynistyczne, jak sugeruje już nazwa. Na kranie - Bosman za 6 zł. W butelkach oferta Stu Mostów oraz Nepomucena. Przyjemne, przytulne miejsce; nieco spelunkowate (te toalety...), myślę że niejeden forumowicz...
        2018-12-12, 13:22
      • dadek
        Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
        dadek
        Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
        2025-01-29, 03:15
      • heckler
        Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
        heckler
        Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
        2025-01-17, 10:05
      • heckler
        Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
        heckler
        Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
        ...
        2025-01-03, 11:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...