Wpisuję z kronikarskiego obowiązku. Przechodziłem w sylwestra i rzucił mi się w oczy. Nie wchodziłem, ale mają koło 10 kranów, bo deska z rozpiską była na zewnątrz. Nie patrzyłem czy tylko swoje piwa Doktorów, czy coś więcej.
Wrocław, Św. Mikołaja 8, Doctors' Bar
Collapse
X
-
Z tego co kojarzę, to swoich piw nigdy nie mieli tam więcej niż połowę. Ale też mówiąc 'swoich', wskazujemy, że to firmowa knajpa Doctor Brew, a tak podobno nie jest (kiedyś rozmawiałem z którymś z barmanów, ale jaka historia się za tym kryje to sobie nie przypomnę).www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych! -
Wątpię aby browar nie reagował na taką sugestię w nazwie, gdyby nie mięli jakiegoś układu. Zresztą jak piszesz serwują sporo ich piwa. A możliwości jest dużo - od luźnej współpracy po Pintę."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Lokal działa, jak na Wrocław, już bardzo długo, bo od bodajże 2004 roku. Klimaty morsko-marynistyczne, jak sugeruje już nazwa. Na kranie - Bosman za 6 zł. W butelkach oferta Stu Mostów oraz Nepomucena. Przyjemne, przytulne miejsce; nieco spelunkowate (te toalety...), myślę że niejeden forumowicz...
-
Channel: Dolnośląskie
2018-12-12, 13:22 -
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.
To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment