Niewielki browar schowany w jednym z domków jednorodzinnych. Od trasy S8 trzeba zboczyć około 4-5 km. Miejsce bardzo klimatyczne i przytulne. Niewielkie, ale fajnie i pomysłowo urządzone wnętrze.
Na kranach cztery piwa (parametry z tablicy umieszczonej przy barze):
- SYCone Integracja - ale, alk. 5,2%, ekstr. 12,3% - 10 zł/500 ml
- SYCone a Sake - APA, alk. 6,2%, ekstr. 14,0% - 10zł/500 ml
- SYCone Fantazja – Saison, alk. 7,2%, ekstr. 14,1% - 10 zł/430 ml
- SYCone kawaSake – APA, 6,2%, ekstr. 14,0% - 10 zł/330 ml
W butelkach były dostępne tylko dwa piwa – Integracja i kawaSake – odpowiednio 10 i 12 zł za butelkę 0,5 l.
Na swoja kolejkę oczekuje stout.
W menu przekąski, pizza (18-25zł) i burgery (23-26 zł) . Ciasto do tych ostatnich wypiekane na miejscu według własnej receptury (z dodatkiem węgla aktywnego). W menu jest jeszcze pozycja "integracja z piwem" - deska light i deska chłopa (wędlina, kabanosy, sery, ogórki, winogrono, itp) oraz skrzydełka w sosie amerykańskim i żeberka BBQ marynowane w piwie SYCone.
Miałem okazję porozmawiać chwilę z przemiłą i sympatyczną właścicielką browaru, Panią Anders. Powiedziała mi jedynie, że instalacja jest od dwóch (lub trzech – nie pamiętam dokładnie) wykonawców a warzelnia ma wybicie 3 hl.
Dla kolekcjonerów podstawki i szkło firmowe (cztery rodzaje – dwie szklanki i dwa pokale).
Ocenę piw i jadła zostawiam tym, co znają się lepiej niż ja.
Czynne 14.00 – 22.00 a w piątek i sobotę do 23.00
Na kranach cztery piwa (parametry z tablicy umieszczonej przy barze):
- SYCone Integracja - ale, alk. 5,2%, ekstr. 12,3% - 10 zł/500 ml
- SYCone a Sake - APA, alk. 6,2%, ekstr. 14,0% - 10zł/500 ml
- SYCone Fantazja – Saison, alk. 7,2%, ekstr. 14,1% - 10 zł/430 ml
- SYCone kawaSake – APA, 6,2%, ekstr. 14,0% - 10 zł/330 ml
W butelkach były dostępne tylko dwa piwa – Integracja i kawaSake – odpowiednio 10 i 12 zł za butelkę 0,5 l.
Na swoja kolejkę oczekuje stout.
W menu przekąski, pizza (18-25zł) i burgery (23-26 zł) . Ciasto do tych ostatnich wypiekane na miejscu według własnej receptury (z dodatkiem węgla aktywnego). W menu jest jeszcze pozycja "integracja z piwem" - deska light i deska chłopa (wędlina, kabanosy, sery, ogórki, winogrono, itp) oraz skrzydełka w sosie amerykańskim i żeberka BBQ marynowane w piwie SYCone.
Miałem okazję porozmawiać chwilę z przemiłą i sympatyczną właścicielką browaru, Panią Anders. Powiedziała mi jedynie, że instalacja jest od dwóch (lub trzech – nie pamiętam dokładnie) wykonawców a warzelnia ma wybicie 3 hl.
Dla kolekcjonerów podstawki i szkło firmowe (cztery rodzaje – dwie szklanki i dwa pokale).
Ocenę piw i jadła zostawiam tym, co znają się lepiej niż ja.
Czynne 14.00 – 22.00 a w piątek i sobotę do 23.00
Comment