Wrocław, Więzienna 16, Instytut Bar (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Wrocław, Więzienna 16, Instytut Bar (zamknięte)

Knajpa w centrum miasta, ale w oddaleniu od najbardziej uczęszczanych miejsc, w której leją Namysłowa w dobrej cenie - mogło by to być świetne miejsce spotkań...

Mogło by, gdyby nie chamska postkomunistyczna obsługa. Gdy do prawie pustej knajpy wchodzi duża ekipa, która nie jest w stanie zmieścić się przy jednym stoliku, to właściciel* chyba powinien się ucieszyć i pomóc wszystkim usadowić? Ale tutaj jest inaczej. Tutaj ten facet zza baru widząc że przestawiamy stolik wyjechał do nas z tekstem "a może byście się zapytali czy wolno?".

Nie, ja myślałem że te czasy już minęły...
    Mi od razu odechciało się piwa, inni też się zdenerwowali.

Cóż - jedyne co mogę zrobić to zagłosować na NIE własnymi nogami i gardłem!

*zakładam, że około pięćdziesięcioletni nadęty facet za barem w knajpie obok Uniwersytetu nie może być pracownikiem zatrudnionym, szczególnie przy obecnym bezrobociu.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

W zupełności zgadzam się z Jerzym. A rzeczony właściciel to zapewne ubek, który "nie załapał się" (weryfikacja) już do nowej policji, a jego kolesie jakoś go nie chcieli do swoich firm ochroniarskich. Jestem o tym przekonany, bo typ po incydencie ze stołem, gdy podszedłem po piwo wyraźnie mnie prowokował twierdząc, że się z nim nie przywitałem. Niestety ja to zrobiłem (teraz żałuję) więć odrzekłem, że może nie słyszał. Poza tym incydent jak ulał pasuje do nowej ankiety. Ubek nalał POD kreskę.
    Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4469

A może były "klawisz"? Nazwa ulucy mogłaby to sugerować
      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Pepek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.04
        • 1500

celt_birofil napisał(a)
        A może były "klawisz"? Nazwa ulucy mogłaby to sugerować
        Być może. Ale na pewno nie załapał się na to więzienie. Przestało być budynkiem penitencjarnym w latach 30. XIX w. No, ale na ulicach Sądowej lub Kleczkowskiej to w zupełności miał szansę.
        Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• breslauer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.05
          • 2690

Popieram Jerzego - podczas naszej bytności tam na znak protestu nie zamówiłem w tej knajpie NIC i nie zamierzam więcej do niej zachodzić.
          Jerzy zapomniał dodać, że i tak zaraz po wejściu złączyliśmy dwa małe okrągłe stoliki, a później po cytowanym oświadczeniu typa zapytaliśmy, czy w takim razie możemy chociaż siedzieć przy tych złączonych małych, na co typ z miną męczennika: "no skoro już to zrobliliście" ...
          Nie polecam, nie polecam, nie polecam - omijać szerokim łukiem !!!

Comment

• breslauer
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 2690

Znajomi zaszli któregoś razu do tej knajpy i mieli dokładnie taką samą awanturę o przesuwanie stolików, a dodatkowo zostali zjechani (delikatnie ujmując) za to, iż zaczęli palić papierosy przed godziną 18-tą, bo tam podobno wolno palić od 18-tej ...

Comment

• sodom
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.12
              • 351

A to łobuz barman; najlepiej pójść tam, zamówić dużo piwa i uciec.

Comment

• maleństwo
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.10
                • 847

To faktycznie jakiś cham. Ja osobiście nie spotkałam się z czymś takim, a czasami też gromadnie chodzimy (ok. 15 osób). Raz nawet zdarzyło nam się połączyć aż 3 stoliki przez sam srodek knajpy i jeszcze dostaliśmy paluszki słone gratis od firmy

Comment

• Andrewbrw
                  • 2004.03
                  • 932

INSTYTUT

Wydaje mi sie że chodzi tu o knajpę która ma już nazwę:"Instytut Bar"Chodzę tam regularnie od 2 lat,to fakt spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami na temat właścicieli!!!że chamy itp. ja jestem tam bardzo mile witany,zawsze "szefo" wita mnie z kumplami bardzo serdecznie,często bywa tak że dorzuca nam do piwa np.gratisowe płyty cd,otwieracze,pokale!!! raz nawet gdy byłem tam z Naczelnikiem dał nam piwko puszkowe-nie było przeterminowane!!! Wydaje mi sie że on po prostu ma jakieś jazdy i czasami mu odwala i dba tylko o stałych klijentów(co jest bardzo dziwne!).Powtarzam:chodze tam od 2lat przynajmniej raz w tygodniu i mnie jeszcze nic nie przyjemnego nie spotkało!!!jeśli miałbym sie czegoś czepiać to może jego żony ona to się zachowuje jakby wiecznie miała okres no i do tego że od wrzesnia2003 podrożał litrowy Namysłów z 5zl do 6zl!ale wydaje mi sie że przy takiej cenie Instytut jest dalej godny polecenia!tylko uważajcie na obsługe
                  Pozdrawiam!!!

Comment

• Andrewbrw
                    • 2004.03
                    • 932

Instytut

Aha ..mogę jeszcze dodać że chodzę tam oczywiście na mecze piłkarskie i atmosfera jest super!!!śpiewy itp.!!! jak wisła wygrała z shalke04 1:4 i awansowała dalej w Uefa to szefo postawił wszystkim piwo!!!a było nas ok25 osób!!!

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

To, że ktoś stawia piwo, to jeszcze nie oznacza, że nie jest burakiem - jedno drugiemu bynajmniej nie przeszkadza. A ja z burakami przestaję tylko wtedy, gdy muszę.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Andrewbrw
                        • 2004.03
                        • 932

Zgadzam sie ,ale jeszcze raz powtarzam:znam tego kolesia 2 lata i nigdy wobec mnie nie okazywał żadnego "buractwa"!!! widocznie jest "burakiem" wobec innych!mnie to jeszcze nie spotkało!

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Ależ się mi nie tłumacz, przecież każdy ma prawo do swojego zdania, rozumiem, że Tobie się gościu nie naraził, a nam wręcz przeciwnie
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23975

może szef tego przypytku po prostu nie lubi osób, których wcześniej nie poznał
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Wiktoria
                              • 2003.07
                              • 798

Chyba będzie trzeba się przemóc, ponieważ leją tam Bartka.

Comment

Przetwarzanie...
                              X