Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria
Wyświetlenie odpowiedzi
Wrocław, Orląt Lwowskich 20a (koło Dworca Świebodzkiego), Wagon Club [zamknięte]
Collapse
X
-
-
Hej, byłam ostatnio w Wagonie i ku mojemu miłemu zaskoczeniu wprowadzili piwo primator z beczki. Kosztuje tylko 5 pln pszeniczne (moje ulubione ) i premium. Jest też duży wybór piwek butelkowych naszych czeskich sąsiadów. To naprawdę miłe zaskoczenie. Polecam. Warto tam zajrzeć, jest naprawdę tanio.
Comment
-
-
W wagonie Wagonu z kranu leją Żywca i Warkę. W butelkach przekrój Primatorów od premium'a do masakrującego doubl'a (dwudziestka czwórka). Ponadto były też Svijany, ale nie pamiętam już które. Próbka cenowa: Primator premium 6 zł.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Po zwiedzaniu targu poszłam do Wagonu na piwo. Ponieważ zamówiłam butelkowe pani za barem zapytała, czy przelać je do kubka, czy chcę pić z butelki. Nie lubię plastików, więc wzięłam w butelce. Trochę się zdziwiłam, bo pani stwierdziła, że w takim razie musi policzyć kaucję. Nie wiem, czy mają tam takie zwyczaje cały czas, czy wprowadzają je tylko przy okazji niedzieli.
Comment
-
-
Kolejny punkt, którego zazdroszczę Wrocławowi. Klub w którym odbywają się imprezy muzyczne, zaopatrzony w lane piwa Primatora (w tym pyszną pszenicę) w cenie 6 pln! Obok niesamowity klimat wyłączonego z ruchu dworca kolejowego, którego nie zdążyłem pokontemplować bo już późna godzina była
Koniecznie do ponownego odwiedzenia!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Czy to znaczy, że zniknęły beczkowe Warka i Żywiec? No i jakie to te Primatory i ile nalewaków? Zapewne standard, czyli Premium, Dark i Weizen?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy to znaczy, że zniknęły beczkowe Warka i Żywiec? No i jakie to te Primatory i ile nalewaków? Zapewne standard, czyli Premium, Dark i Weizen?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Teren ogródka oraz wejścia do wagonu i podziemia zarośnięte chwastami i lekko zdewastowane. Samo wnętrze wagonu (bar, obrazki na ścianach) zachowane, ale pokryte patyną. Chyba knajpa zakończyła działalność.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwsze moje spotkanie z sekcją Wro tam się odbyło. Maciek z Ewką i pan "owieczka" a reszty już nie pamiętam...
No i ten kacogenny "Lwówek"Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2021-01-25, 17:56."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment