Wrocław, Piastowska 20/22, Horus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Wrocław, Piastowska 20/22, Horus

Pierwszy lokal na Piastowskiej od strony Pl. Grunwaldzkiego, dawniej znany pod nazwą Zodiak (?) lub jakoś podobnie na Z.

Z zewnątrz niepozorny, kilka niezbyt estetycznych markiz, wejście ze stopniem i podjazdem, jakieś takie ciasne. Wewnątrz trochę śmiesznie - wchodzi się wprost na bar, w pierwszej chwili nawet nie zorientowałem się, że jest coś dalej. A dalej jest duża sala o wystroju szpanersko - klasycznym, pamiętającym świetniejsze czasy. Kilka sporych stołów i mniejszych stolików, obok jednego szemrze rzymska fontanna, gdzieniegdzie salę dzielą lekkie parawany.
    Piwo: Warka Jasna 3,50, Żywiec 4,00.

Lokal podobno dobrze prosperuje dzięki sprzedaży tanich (6 zł) obiadów abonamentowych dla studentów. Niesprawdzona plotka - obiad z piwem = 7 zł

Related Topics

Collapse

• kosher
    Szklarska Poręba (Dolna), Piastowska 32, Chata Izerska
    kosher
    Pensjonat pełniący funkcję karczmy+noclegowni.
    Krótka karta, ale smaczne domowe posiłki.
    Specjalnością są kluski izerskie faszerowane wołowiną, poza tym wybór pierogów, naleśników, żeberka, kwaśnica. Ceny wysokie, ale jakość wynagradza.
    Bardzo przyjemna obsługa,...
    2020-02-07, 11:04
  • wpadzio
    Elixi, Alexander
    wpadzio
    Alexander warzony jest w browarze Elixi na zlecenie ateńskiej firmy Unibrau Hellas, dystrybutora wielu marek piwnych. Co ciekawe Alexander to nie lager ani pszeniczniak. Alexander to piwo w stylu scotch ale, czyli mocne szkockie pale ale. W składzie mamy cukier, a zawartość alkoholu wynosi 6%....
    2019-05-27, 15:43
  • Standarte
    Piastowska 20, Ogród piwny "Osada 2000"
    Standarte
    Ulica Piastowska 20, obok Błoń, prawie na zapolu fortu N-4 "Cichy Kącik". Spragnionego wędrowca wita drewniana palisada słowiańskiej osady. W głębi sporych rozmiarów dachy, kryjace za grubą strzechą drewniane stoły. Całość bardzo klimatyczna. W ofercie: Pilsner, Tyskie, Lech,...
    2004-05-21, 20:20
  • Krzysiu
    Brzeg, Piastowska 12, Restauracja Piastowska
    Krzysiu
    Nawiedziłem to miasto w piątek, nalatałem się ze skutkiem średnim. Pracuję nad sprawozdaniem, będzie za parę dni, mam nadzieję załączyć parę fotek, jeżeli coś z nich wyszło.

Brzeg - masto ok. 40 tys. mieszkańców, położone w połowie drogi pomiędzy Wrocławiem a Opolem...
    2002-02-12, 09:10
  • celt_birofil
    Bielsko-Biała, Piastowska (okolice Dworca PKP), Speedy Pizza
    celt_birofil
    "Speedy Pizza" - ul. Piastowska, "z widokiem" na dworzec PKP. Lane Brackie za jedyne 2,5 zł. W sam raz dla podróżnych mających w BB przesiadkę
    2004-04-21, 11:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...