Czocha, Zamek Czocha, restauracja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Czocha, Zamek Czocha, restauracja

W zamkowej restauracji można zamówić tylko piwa butelkowe. Dostępne są piwa z Lwówka: Książęce niepasteryzowane (3,80zł/0,5) oraz Mocne Dobre (3zł/0,33) , a także jakieś koncernówki.
    W menu na stronie z piwami na piwerwszym miejscy wymienione są piwa z Lwówka, opatrzone nagłówkiem "Piwa Regionalne Browar Lwówek Śląski". Dopiero później wymienione są piwa krajowe i piwa zagraniczne. Muszę przyznać, że bardzo mi sie to podoba.
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Zapomniałem dodać, że piwo z Lwówka podawane jest niestety w szklance żywca. Szkoda.

Comment

• Mistrzu
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.08
      • 750

Eh, planowałem kiedyś noc poślubną właśnie na zamku Czocha (dzieci trepów). Czy nadal mieści się tam Wojskowy Ośrodek Wczasowy?

Comment

• yendras
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.12
        • 2052

Zamek nadal należy do wojska, ale jest obecnie ogólnodostępnym hotelem.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • pebejot
          Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
          pebejot
          Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
          Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
          Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
          2025-01-04, 11:17
        • ART
          Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
          ART
          Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
          2024-03-24, 13:22
        • pebejot
          Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
          pebejot
          Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
          Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
          2024-12-31, 11:40
        • pebejot
          Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
          pebejot
          Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
          Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
          Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
          2022-11-05, 06:28
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...