Bar „Pub”, z zewnątrz obskurna buda, w środku lepiej, wyposażenie nowoczesne, ciekawy sufit w stalaktyty. Piwo „Żywiec”, 3.40/0.5, 2.70/0.3. Barmanka również w wieku przedemerytalnym (widać w Kłodzku taka moda). Z powodu nadmiernego huku – jakiś program muzyczny z telewizora – pani nie jest w stanie zrozumieć zamówienia. Na sugestię, żeby ściszyć, pani powiedziała, że klienci chcą tak głośno (chociaż nikogo w środku poza mną nie było).
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Pozazdrościć, 190 mieszkańców, a browarek na wsi Podmoky działa już dwa lata. Dokładnie od stycznia 2020 roku i jego właścicielem, piwowarem jest mega sympatyczny pan Petr Smíšek. Pomimo niedzieli, pory obiadowej bez najmniejszych oporów zgodził się przyjechać specjalnie dla...
Wychodzi na to, że sam browar nie doczekał się u nas przez tyle lat swego wątku.
Sklepik jest czynny w godzinach 7-15 w dni powszednie. Trzeba podejść na portiernię, pani zadzwoni, wyjdzie druga pani obsługująca sklepik i zaprowadzi do niego. Samemu nie wolno włóczyć się po...
Jedna z kilku miejscówek firmowanych marką Montevideo Beer Company. Dość dużo miejsca w środku, jest ogródek. Do wyboru 16 kranów, jest też fastfoodowe żarcie. Czynne od 18....
Comment