Ostatnio odkryłem na moim osiedlu (Kozanowie) całkiem przyjemną knajpkę o nazwie "Colbi". Lokal jest nie większy niż ****, a może i nawet trochę mniejszy. Gdzie tylko się da stoją różnego rodzaju szkla do piwa, którego kolekcjonerem jest sam właściciel - bardzo spokojny i sympatyczny starszy pan. Kiedyś podobno był lany tam nawet Spiż, ale niestety z powodu króykiego okresu ważności i nie za dużej klienteli, pan musiał zrezygnować. Teraz leje się tam:
Piast - 3,60zł
Okocim - (nie pamiętam, jak sprawdze to dopisze)
Żywiec - 4,30zł
więc cenu nie za bardzo wygórowane.
A teraz uwaga, uwaga: gadałem z nim o zorganizowaniu jakiegoś "zgromadzenia" i uzgodniłem z nim, że jeśli zagwarantuje mu, że zejdzie beczka, to może skombinować specjalnie Spiża, lub można się z nim dogadać w sprawie jakiegoś innego piwka (w tym momencie pomyślalem o Książęcym ).
Na pewno zrobie sobie tam urodzinki, ale jeśli zbiorą sie chętni, to można jakieś forumowe spotkanie zrobić.
Piast - 3,60zł
Okocim - (nie pamiętam, jak sprawdze to dopisze)
Żywiec - 4,30zł
więc cenu nie za bardzo wygórowane.
A teraz uwaga, uwaga: gadałem z nim o zorganizowaniu jakiegoś "zgromadzenia" i uzgodniłem z nim, że jeśli zagwarantuje mu, że zejdzie beczka, to może skombinować specjalnie Spiża, lub można się z nim dogadać w sprawie jakiegoś innego piwka (w tym momencie pomyślalem o Książęcym ).
Na pewno zrobie sobie tam urodzinki, ale jeśli zbiorą sie chętni, to można jakieś forumowe spotkanie zrobić.
Comment