Wrocław, Kiełbaśnicza 23, Academus
Collapse
X
-
Być może ale pod warunkiem że instalacja jest czyszczona regularnie w Academusie tak nie jest bo nalewak do pszenicy aż się lepi od zaschłej starej piany. Taki sposób nalewania bynajmniej nie wynika z wiedzy barmanki tylko z braku umiejętności, inne piwa które się mniej pienią nalewa "normalnie. Z pszenicą sobie nie radzi i stąd to moczenie, do tego manipuluje zaworem co miejsca mieć nie powinno.Comment
-
Wczoraj odwiedziłem i rzeczywiście jest 6 nalewaków. Na pewno płynął z nich Lwówek, Żywe i Leffe. Nie wiem czy pozostałe były czynne, ale chyba tak.
Sporo piwa butelkowego w tym kilka rodzajów Leffe, Ciechany itd.
Atmosfera bez dymu, a ludzi full, tzn. mimo zakazu wszystkie stoliki obsadzone (chętnych było więcej niż miejsc)
Coraz ciekawsze miejsce w zaciszu przyrynkowymOstatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2011-01-06, 09:16.MM961
4:-)Comment
-
Mnóstwo ludzi biegało wieczorem z flaszkami po mieście, na Bogusławskiego ruch jak na Świdnickiej, a w Czeskim Raju nie było gdzie palca wcisnąćOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2011-01-06, 14:01.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Ale ja nie podawałem konkretnego powodu, więc o jakim powodzie piszesz?MM961
-
MM961
-
Ceny są na www.academus.pl
Lwówek, Koźlak i Żywe po 8,-
Franziskaner po 11,-
Leffe Brune po 14,-
Kriek po 15,-
...
...
....
...
...Comment
Related Topics
Collapse
-
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...-
Channel: Bułgaria
2024-09-03, 09:03 -
-
Sporych rozmiarów browar regionalny z własnym wyszynkiem zlokalizowany z dala od centrum Aten, za to tuż przy stacji metra Agios Dimitrios czerwonej linii 2.
Jest to otwarty w 2021 roku browar w stylu amerykańskim. Wszystko znajduje się w hangarze dawnej hali przemysłowej.
Pół powierzchni...-
Channel: Grecja
2024-06-28, 08:00 -
-
Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....-
Channel: Dolnośląskie
2023-09-11, 21:37 -
-
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment