Jelenia Góra, 1 Maja 35, Karczma Staropolska

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • naczelnik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 1884

Jelenia Góra, 1 Maja 35, Karczma Staropolska

Lokal zlokalizowany rzut beretem od Rynku. Za właścicielką : ul. 1 Maja 35.

To jest to, co naczelniki lubią najbardziej. Czas wewnątrz zatrzymał się dość dawno, ale to typowe dla mordowni. A lokal ten śmiało można nazwać całkiem przyzwoitą mordownią.
    W środku panowie sączący piwo, dyskutujący o wszystkim i o niczym.
    Początkowo bałem się tam zajść, ponieważ byłem sam z ciężkim plecakiem. Nie darowałbym sobie jednak, gdybym nie zwitał. I nie żałuję - spędziłem tam dwie godziny w oczekiwaniu na autobus, delektując się N-Fullem. Poza tym 3 nalewaki z piwami potentatów.

Jedyny lokal, który znalazłem bez większych problemów - jako osoba nie znająca prawie zupełnie tego miasta - w centrum Jeleniej Góry.

Wystawiam znak jakości naczelnika
    Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1841

Genialny lokal, przynajmniej dopóki jest tam Namysłów z beczki..

pozdrowienia
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1841

Sprawdzono w dniach 9-11.01. Lokal nadal trzyma klasę. Zamkowe po 3,50
      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
        Zduny, Łacnowa 13, Browar Impuls
        Shedao
        Browar mieści się w restauracji działającej od 1992 roku. W czasie mojej wizyty - w grudniu 2022 roku - dostępne było tylko jedno piwo - Zdunowskie jasne, zwyczajny lagerek jakich wiele. Całkiem smaczny, w cenie bodajże 13 albo 15 zł za 0,5l (nie pamiętam już, uroki opisywania browaru po...
        2023-03-28, 11:28
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • dadek
        Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
        dadek
        Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
        W browarze pracują...
        2024-04-11, 23:26
      • pebejot
        Gruzja, Tbilisi, Irakli Abashidze 22, Number 8 Craft Beer Club
        pebejot
        Malutki minibrowar na jednej z ulic dynamicznie rozwijającego się stołecznego miasta Tbilisi, które zdziera radziecką maskę i przybiera kształt nowoczesnej nowoczesnej światowej metropolii.
        Lokal mieści się w kamienicy. Przychodzą tu kulturalni ludzie zarówno miejscowi jak i obcokrajowcy,...
        2024-07-01, 05:24
      • bastion
        Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
        bastion
        Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
        Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
        2022-11-14, 21:02
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...