Międzygórze, Restauracja Złota Jama

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Międzygórze, Restauracja Złota Jama

Restauracja „Złota Jama”

Wejście przez „szatnię” typową dla restauracji z lat 60-tych. Wystrój takiż – cała knajpa w ciemnej boazerii, łącznie z sufitem. Dwie sale – na wejściu mniejsza, barowa, w głębi większa, restauracyjna. Bar standardowy, dość obficie zaopatrzony. Piwo „Żywiec”, 3,50 zł/0,5 l. Ogrodu brak.
    Jak sięgam pamięcią, od dwudziestu lat nic tam się nie zmieniło Sympatyczna spelunka. Gdyby taka była u mnie, z pewnością bym do niej zaglądał .
  • Wiedźma
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.06
    • 1

W Międzygórzu nie ma czegoś takiego jak "Złota Jama". Być może chodzi o "Złoty Róg"

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Może 13 lat temu, jak Krzysio pisał tego posta, świat był inny?

Comment

• rohozecky
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2008.11
        • 1841

Swoją drogą kolega czekał ponad 10 lat na debiut na forum. Nieśmiałość?
        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • pebejot
          Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
          pebejot
          Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
          Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
          Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
          2025-01-04, 11:17
        • ART
          Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
          ART
          Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
          2024-03-24, 13:22
        • dadek
          Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
          dadek
          W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
          2023-05-18, 04:23
        • pebejot
          Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
          pebejot
          Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
          Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
          Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
          2022-11-05, 06:28
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...