Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
Wrocław, Bogusławskiego 83, Restauracja Armine
Collapse
X
-
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
-
-
Byłem niedawno po dłuższej przerwie. Bartek negatywnie mnie zaskoczył, zero miodowego posmaku, co prawda nie ma co przyrównywać go do piw koncernowych, ale to już nie to co było... Miałem też okazję pierwszy raz coś tam zjeść. Padło na wołowinkę zapiekaną w pomidorach z ziemniakami. Smaczne choć na kolana nie powaliło, pomidor z dodatkami zdecydowanie za bardzo przysmażony. Na szczęście ceny niewygórowane.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Aktualnie Bartek 4,5zł/0,5l
Trafiliśmy na dobrą beczkę. Trochę smak wypaczony serią Skalaków (przez ścianę!), ale wyśmienity kvasnicovy posmak był jednoznacznie wyczuwalny!
Moją uwagę zwróciła muzyka w lokalu - bardzo skoczne i przyjazne dźwięki naszych sąsiadów zza wshodniej granicy.
Ciekawostka:
Bardzo śmiesznie prezntowała się etykieta Żywca na nalewaku sąsiadujacym z nalewakiem Bartka. Żywiecka była przekręcona, jakby się miała przewrócić...Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Służbowy Piwny Tydzień - część Ia (11.XII)
Dzięki odpowiednio zaplanowanym terminom delegacji, które przytrafiły się w moim zakładzie pracy w grudniu, uczestnicy służbowych wyjazdów mogli zakupić sieciowe bilety kolejowe i...
Zaczęliśmy wizytą na Bartku (oczywiście po zakończeniu działań służbowych w MPK Wrocław). Jak przestrzegała Naczelna Wrocławska Piwowarka w Armine pod szyldem Bartka może kryć się zastępczak z Zawiercia. 11.XII mieliśmy to szczęście, że Bartek przywitał nas w firmowym szkle.
Co prawda zajęliśmy jedyne dostępne miejsca stojące i Bartek już 5zł/0,5l, ale przypomnienie tego smaku zawsze jest warte zajrzenia do Armine.
Drobny deszcz zmienił nasze plany i zamiast na starówkowy spacer, udaliśmy się najkrótszą trasą do Ceskeho Raju.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Ale uwaga!
Na nalewaku już etykieta browaru Litovel.
Według informacji kelnerki, właśnie Litovel ma zastąpić Bartka w Armine. Niewiadomo czy na stałe...
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Comment
-
-
Zamiast Bartka ostatnio była Holba w firmowych kufelkach. Obawiam się, że Bartka już nie będzie w Armine a tym samym we Wrocławiu w ogóle.
Dziwie się, że tak mało osób pisało o jedzeniu. Fakt, trochę drożej niż po sąsiedzku w Kuźni ale zdecydowanie smaczniej. Mięso z grilla świetne.Last edited by unkel; 2010-06-28, 10:34.
Comment
-
-
Tu kiedyś jeszcze był ale nie wiem jak teraz.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
A tutaj ?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
lekka Holba w szklankach firmowych dalej dostępna.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment