W czwartek wieczorem z kranu lały się: svijanski kvasnicak, policka 10, bernard 11 jasne i półciemne, rampusak, velen pszeniczny, porter witnicki, kastan z Rychnova. Na podłączenie czeka w kolejce zilvar z Rychnova.
Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj
Collapse
X
-
Wybieram się jutro na kilka dni do Wrocławia - co ciekawego jest w ofercie?
Comment
-
-
Policka 12, svijanskie knize 13 oraz rytir, Rychnovsky Kastan, Dudak 11, Rampusak, Litovel Maestro polotmave (koniecznie lane po czesku )
oraz
specjalnie z dedykacją dla Marcina z Gdyni i w nawiązaniu do tematu Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście:
hefe weizen z Wolferstetter Brau
sorki za brak czesko-niemieckiej czcionki, ale ledwo klawisze widzęLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi(...)specjalnie z dedykacją dla Marcina z Gdyni i w nawiązaniu do tematu Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście:
hefe weizen z Wolferstetter Brau
(...)
Przecież do Vilshofen ze stolicy Dolnego Śląska to ponad 500km. A gdy proponowałem Stralsund to było wielkie larum, że za daleko i nie ma to żadnego sensu ekonomicznego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziDzięki Zapewne kolega Kopyr stwierdzi, że właściciel dopłaca do interesu
Przecież do Vilshofen ze stolicy Dolnego Śląska to ponad 500km. A gdy proponowałem Stralsund to było wielkie larum, że za daleko i nie ma to żadnego sensu ekonomicznego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziI Jarasty jechał 500km po jedną beczkę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCzy ja coś takiego zasugerowałem? Czy to ważne ile, ważne że jest i każdy piwosz, który chce się napić we Wrocławiu pszenicy z Niemiec ma taką możliwość.
Czeskiego Raju? A moim zdaniem trafiła tam przy okazji, bo specjalnie po to piwo by nie jechali.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, że to ważne. Tylko dla naszej dyskusji ważne jest też jak ta beczka trafiła do
Czeskiego Raju? A moim zdaniem trafiła tam przy okazji, bo specjalnie po to piwo by nie jechali.
W każdym bądź razie pojawienie się piwa z tych okolic idealnie obala twoje wcześniejsze tezy Przecież własciciel lokalu by nie miał tego piwa w ofercie gdyby na tym nie zarabiał.
Comment
-
-
Dla rozwiania wątpliwości piwka z Bawarii, które trafiają do Browarka jak i Ćeskeho przywozimy z Czech dzięki współpracy z pewnym kolesiem, który też ma korbę na punkcie piwa tak więc po maisel s weisse oraz po schenkerla rauchbier również sami nie jechaliśmy przy okazji można się spodziewać co jakis czas nowych bawarskich piwek. Na zdrowie
Comment
-
-
Od rana do wieczora. Oczywiście, że najpierw na piwko.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko Wyświetlenie odpowiedziDługi ten wątek a nigdzie nie znalazłem godzin otwarcia tego przybytku. Dzisiaj wieczorem przyjeżdżam do Wrocławia i nie wiem czy prosto z dworca iść na piwko czy też najpierw do hotelu
to od Kolegów Pi-Jarów o godzinach otwarcia otrzymywałem odpowiedź:
pn - sb od 12 do co najmniej północy
nd od 15 do co najmniej północy
W praktyce pt i sb to zapewne do 1 - 2 w nocy.
Raz miałem okazję posiedzieć tam w pewien w piątek do 3:30.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
W piątki i soboty do ostatniego klienta.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment