A to psjekrwje! I się pewnie nie załapię...
Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2010-12-18, 15:42.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
podają w kielichach?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
Koło 18:30 było może z 10 osób, muzyka jak zwykle super (no może lekko za głośna), no i najważniejsze można w końcu delektować się wszystkimi niuansami zapachowymi i smakowymi bez dymu papierosowego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziA to psjekrwje! I się pewnie nie załapię...
Comment
-
-
Na kranie od dzisiaj Rychnov, Rychnovský Habrovák, 8,50zł / 0,5LLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNa kranie od dzisiaj Rychnov, Rychnovský Habrovák, 8,50zł / 0,5L
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNo no czyli /wg. moich wyliczeń/ ponad 2,5 x drożej niż w browarze. Bez urazy - bardzo drogoMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Darek, bez przesady, knajpy mają marżę co najmniej 100% (a przynajmniej te wrocławskie). Poza tym to piętnastka świąteczna, a nie Zilvar dziesiątka, która w Czeskim stoi po 6zł.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziDarek, bez przesady, knajpy mają marżę co najmniej 100% (a przynajmniej te wrocławskie). Poza tym to piętnastka świąteczna, a nie Zilvar dziesiątka, która w Czeskim stoi po 6zł.
Argument typu jak się nie podoba, to załóż nową knajpę, puszczam mimo uszu Anteks. Z racji dość częstych wyjazdów do Czech, sprowadzam piwa sobie czasami na własny użytek, ale co z tego?
Właściciel sam sobie może dyktować ceny, do czego ma prawo, podobnie jak ja na tym forum mogę to kulturalnie skomentować, więc po co to takie teksty? Część piwa sprowadzam na własny użytek bezpośrednio z Czech i co z tego, że mam jeszcze taniej i czego niczego nie dowodzi, choć według Twojej logiki powinno.
Miło wypić kilka ciekawszych piw z kija w miłym gronie. Ta cena powoduje, że wypiję je tylko jedno, a potem przejdę np. na Krakonosza, dość popularnego we Wrocławiu. Szkoda, bo Rychnov zasługuje na większą promocję w lokalu studenckim.
Czeskiemu Rajowi trzymam kciuki, ale nie ukrywajmy wzrost cen w tym lokalu w porównaniu do wrocławskiej konkurencji jest faktem, podobnie jak to że wybór piw w tym miejscu też znacznie odbiega od innych miejsc, co zawsze sobie ceniłem i cenię.Last edited by darekd; 2011-01-07, 00:11.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziCzeskiemu Rajowi trzymam kciuki, ale nie ukrywajmy wzrost cen w tym lokalu w porównaniu do wrocławskiej konkurencji jest faktem, podobnie jak to że wybór piw w tym miejscu też znacznie odbiega od innych miejsc, co zawsze sobie ceniłem i cenię.Last edited by chemmobile; 2011-01-07, 00:18.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
Comment