Nadszedł wreszcie czas oficjalnego otwarcia knajpy o której część forumowiczów już wiedziała i odwiedzała
Na początek to, co najważniejsze, czyli dostępne piwa. W ostatni piątek zestaw wyglądał następująco:
Beczkowe:
Koreb - przysmak piwosza
Svijany - 10, 12, 13 Ciemne, 14(?) Niefiltrowane
Policka - 12
Ceny: 4,00-5,50 zł/0,5
Butelkowe:
Bernard - jasne, polotmave,ciemne,
Amber - Żywe, Koźlak, Grand, Złote Lwy
Koreb - Miodowe, Herbowe
Kormoran - Mazur
Cen butelkowych nie pamiętam.
W tej chwili nalewaków jest 6, ale ma być 8 lub 10
Piwa mają być wymieniane, prócz kilku stałych bywalców (np. Svijany 10 )
Knajpa jest świeżo urządzona, więc jeszcze dość sterylna, ale zapewne z czasem wszystko się dotrze. Moim zdaniem brakuje np. jakiś elementów na ścianach zmniejszających pogłos muzyki. (muzyka bardzo fajna - gitarowe klimaty)
Toaleta oki.
Dwa stoliki na zewnątrz już stoją, ale dobrze by było coś większego wystawić.
Mam nadzieję, że będzie to knajpa jakiej mi brakuje - duży wybór dobrego piwa i prawie jak w domu
Co do zadymienia to na pewno mniejsze niż czasem w Lamusie. Jednak mimo wszystko i tak ciuchy śmierdzą, i efekt zatrucia dymem u mnie wystąpił.
Trzymam kciuki za rozwój knajpki.
PS Od dworca PKP jakieś 10-15 minut piechotą
Na początek to, co najważniejsze, czyli dostępne piwa. W ostatni piątek zestaw wyglądał następująco:
Beczkowe:
Koreb - przysmak piwosza
Svijany - 10, 12, 13 Ciemne, 14(?) Niefiltrowane
Policka - 12
Ceny: 4,00-5,50 zł/0,5
Butelkowe:
Bernard - jasne, polotmave,ciemne,
Amber - Żywe, Koźlak, Grand, Złote Lwy
Koreb - Miodowe, Herbowe
Kormoran - Mazur
Cen butelkowych nie pamiętam.
W tej chwili nalewaków jest 6, ale ma być 8 lub 10
Piwa mają być wymieniane, prócz kilku stałych bywalców (np. Svijany 10 )
Knajpa jest świeżo urządzona, więc jeszcze dość sterylna, ale zapewne z czasem wszystko się dotrze. Moim zdaniem brakuje np. jakiś elementów na ścianach zmniejszających pogłos muzyki. (muzyka bardzo fajna - gitarowe klimaty)
Toaleta oki.
Dwa stoliki na zewnątrz już stoją, ale dobrze by było coś większego wystawić.
Mam nadzieję, że będzie to knajpa jakiej mi brakuje - duży wybór dobrego piwa i prawie jak w domu
Co do zadymienia to na pewno mniejsze niż czasem w Lamusie. Jednak mimo wszystko i tak ciuchy śmierdzą, i efekt zatrucia dymem u mnie wystąpił.
Trzymam kciuki za rozwój knajpki.
PS Od dworca PKP jakieś 10-15 minut piechotą
pon-czw: 12-24, pt-sob: 12-2, ndz: 15-24
facebook
Comment