Wrocław, Bogusławskiego 9, Český Ráj

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Bo jadąc do Wrocławia, trzeba mieć co najmniej jeden komplet ubraniowy w zapasie więcej. Ja już to wiem Do CzR chodzę w jednym i tym samym, świeże ubranie czeka na drogę powrotną

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Jarasty
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.05
      • 187

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedzi
      Jarasty Kolego,
      nie pytam czy, tylko jakie atrakcje przewidujesz na poniedzialek 21.12?
      Widzisz Naczelniku problem polega na tym, że ja nie wiem co będzie na kranach akurat w ten dzień ale jako,że się zapowiadasz to jakiś specjał zostawimy. Strakonicka 12% oraz świąteczna 14% do tego świąteczny Kocour jeszcze sam nie wiem jaki bo dopiero przyjedzie oraz Krakonos świąteczny 14% będzie dobrze???

Comment

• naczelnik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jarasty Wyświetlenie odpowiedzi
        będzie dobrze???
        Pyszna wiadomosc, Jarasty
        Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
        Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Wczoraj był bardzo ciekawy świąteczny Kocur. Nie wiem dokładnie jakie to piwo, ale było ciemne i w smaku coś jakby sok z czarnych porzeczek. Do tego spora goryczka chmielowa. Naprawdę smaczne
          MM961
          4:-)

Comment

• Jarasty
            • 2007.05
            • 187

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
            Wczoraj był bardzo ciekawy świąteczny Kocur. Nie wiem dokładnie jakie to piwo, ale było ciemne i w smaku coś jakby sok z czarnych porzeczek. Do tego spora goryczka chmielowa. Naprawdę smaczne
            oni to nazwali christmas ale i podobno warzył to piwo u nich jakiś amerykański znajomy piwowar ale może to reklama

Comment

• JAckson
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

oni to nazwali christmas ale i podobno warzył to piwo u nich jakiś amerykański znajomy piwowar ale może to reklama
              Przy barze rozmawiałem z jakimś Czechem. Twierdził, że tej młodej piwowarki już nie ma, a za to jest piwowar z Hameryki
              MM961

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Wielkie dzięki dla Marusi za telefoniczne wyjaśnienia bez problemów trafiliśmy i do Lamusa i do Raju (nomen omen). Jak ja zazdroszczę takiego lokalu (obu) Wrocławowi - klasyczna piwiarnia, stoły drewniane, mrok, zero "warszawskiej" designerskiej mody - żadnych metalowych stołków, malutkich stoliczków z Ikei czy kanap (na któych może i fajnie się spi ale nie po tro przychodzę do lokalu) skąpanego w jasnym świetle jarzeniówek. Po prostu prosta klasyka jak powinna wyglądać piwiarnia.
                I do tego świetne piwo Z BECZKI w normalnych (około 5 PLN) a nie porąbanych cenach z butelki.
                Ja skusiłem się na dziesiątkę z Rychnova i nie żałowałem wyboru. Załowałem za to, że czas nas ponaglał a pociągu nie chcieli odwołać
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Jarasty
                  • 2007.05
                  • 187

Witam wszystkich i zapraszam na debiut z Rychnova Habrovak 15% jasne oprócz tego cały zestaw Rychnova oraz Rampuśak w poczekalni również debiut Strakonicky Dudak 10%, 11%, 12% i tmave zpraszam i pozdrawiam serdecznie

Comment

• Yachyo
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.12
                    • 11

witam! byłem i piłem Habrovaka wczoraj. Jedno z najlepszych jakie piłem- przy okazji szkółki warzenia piwa, było super
                    Last edited by Yachyo; 2010-01-18, 21:07.

Comment

• Jarasty
                      • 2007.05
                      • 187

Witam i zapraszam dziś na debiut Kral Śumavy 13% na zdrowie

Comment

• Jarasty
                        • 2007.05
                        • 187

Witam serdecznie i zapraszam na bawarską pszenicę z browaru Maisel s Weisse w oczekiwaniu następny debiut z Bawarii jak podłączymy to poinformuję. Na zdrowie

Comment

• JAckson
                          🍼🍼
                          • 2004.05
                          • 6123

Witam serdecznie i zapraszam na bawarską pszenicę z browaru Maisel s Weisse w oczekiwaniu następny debiut z Bawarii jak podłączymy to poinformuję. Na zdrowie
                          Pewnie do soboty nie starczy :/
                          MM961

Comment

• grew
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.05
                            • 766

Byliśmy z PMZ'tem, no i 2L mniej zostało Piwo wyśmienite. Warto było iść przez zaspy Ale Jackson, nie martw się, na weekend ma być ponoć ten drugi debiut i jak dla mnie - to będzie dopiero bomba!

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

W piątek załapałem się i na pszenicę i na drugi niemiecki debiut czyli marcową wędzonkę z browaru nie pamiętam.

Wczoraj oba piwa dalej były na kranach, a prócz tego pojawiło się niefiltrowane z Łasku. Kormoran Irish dalej w ofercie. Czeskie klasyki (Policka, Svijany) wiadomo, że są. Sam zapijałem 11 ze Svijan. Policka 10 dość nietypowa - jakby niefiltrowana - mętna i słodowa.
                              MM961

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                                W piątek załapałem się i na pszenicę i na drugi niemiecki debiut czyli marcową wędzonkę z browaru nie pamiętam.
                                Schlenkerla?
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X